7 -13 Ağustos 2014 tarihleri arasında bu yılın pilot bölgesi olarak seçilen Foça Karakum Plajı'nda gerçekleştirilen etkinliklere üniversite öğrencileri, çevre gönüllüleri, TÜRÇEV yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Bir haftalık dönemde, temizlik kampanyası, çocuklarla çevre temizliğine yönelik eğlenceli oyunlar, birer litrelik 18 pet şişeyi dolduracak kadar sigara izmariti toplanması, mavi bayrak ve plajlar hakkında şikayet ve önerilerin alınması, plajda bulunanlara broşür dağıtımı ve daha temiz plajlar için anket çalışması yapıldı.

ARAÇ KRİKOSU DA VAR

Gerçekleştirilen sualtı temizliği ile denizden çıkarılan atıklar arasında gemi zincirleri, demiri, lastik hortumlar, halatlar, yakıt ve yağ bidonları, plastik ve cam şişeler, naylon poşetler, plastik bardaklar, deniz gözlüğü, bira ve meşrubat kutuları, araba ve motosiklet lastikleri, halı parçaları ile bir araç krikosu dikkat çekti.

Geçen yıl aynı çalışmayı Didim Altınkum'da yaptıklarını, bu yıl Foça'yı seçtiklerini, aynı çalışmanın önümüzdeki yıllarda Ege'nin değişik yerlerindeki Mavi Bayrak'lı plajlarında yapılmaya devam edeceğini belirten TÜRÇEV Ege Bölgesi Mavi Bayrak Koordinatör Yardımcısı Yetkin Karabinalı, çıkan atıklar hariç, memnuniyet duydukları bir çalışma haftası geçirdiklerini söyledi. Yetkin Karabinalı, "Bugün Foça Dalış Merkezi'nden 6 dalgıç, üniversite öğrencileri, çevre gönüllüsü vatandaşlar, plaj personeli ve TÜRÇEV temsilcileri olarak güzel bir çalışma yaptık. Sürekli kontrol altında olmasına rağmen bir saatlik bir çalışma sonrası yine denizlerimizde görmek istemediğimiz çok miktarda atık çıktı. Bugünkü çalışma bir haftalık programımızın bir bölümü idi. Tüm vatandaşlarımızı denizlerimize ve çevreye daha duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

Çıkarılan atıklar bir süre sergilendikten sonra Foça Belediyesi ekiplerince römorka yüklenerek götürüldü.