Bodrum'un Kumbahçe Mahallesi sahilindeki Halikarnas İskelesi'nde hafta sonunda gerçekleşen etkinlikte 2440. Bölge Bodrum Rotaract Kulübü 2015-2016 Dönem Başkanı Efe Uysal, Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi'nde yer alan dalgıçlar Deniz Büyüksöylemez, Nevzat Dıngıl ve Serdar Özpınar ile birlikte deniz dibi temizliği yaptı. Bodrum Rotaract Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri de dalgıçlar tarafından çıkarılan atıkları iskelede muhafaza etti. Yaklaşık üç saat boyunca suda kalan dalgıçlar tarafından yapılan temizlikte toplam bir tona yakın atık çıkarıldı. Deniz dibinden su yüzüne çıkarılan demir merdiven, akü, süper market arabası, tencere, tava, araç lastiği, vantilatör ve cam şişe gibi atıkları gören çevredeki vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Bodrum Rotaract Kulübü 2015-2016 Dönem Başkanı Efe Uysal, çevre bilincinin gelişimine katkı sunarak küçükten büyüğe tüm bireylerde farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyleyerek "Çıkardığımız atıkları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi'nden projemize ilgi gösteren heykel bölümü öğrencilerine teslim ederek Bodrum'u sembolize eden bir heykel yapılmasını sağlayacağız. Ne yapılacağına daha sonra karar verilecek, öğrencilerimizin yaratıcılığına güveniyoruz. Projemizi sadece Bodrum ve ülkemiz ile de sınırlandırmayacağız. İlerleyen günlerde, Uluslararası Rotary Kulübü ile de paylaşarak tüm dünyaya duyurmak için girişimlerde bulunacağız" dedi.

Etkinlik sonunda Bodrum Rotaract Kulübü Üyeleri, iskelede toplanan atıkları kıyıya taşıdı. Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sağlanan araç ile atıklar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanat Fakültesi'nden projeye destek olmak isteyen heykel bölümü öğrencilerine teslim edilmek üzere uygun alana taşındı. Atıklar kullanılarak yapılacak olan heykel ise Bodrum merkezde, Bodrum Belediyesi tarafından gösterilen alanda sergilenmeye başlanacak.