Balıkçı teknelerinden avlanmak için atılan ancak kayalıklara takılması sonucu suya bırakılan eski ağlar için 'Aksona' lakaplı 64 yaşındaki Mehmet Baş, beraberindeki TURMEPA görevlileri ve iki dalgıçla denize açıldı. Kara Ada, Orak Adası ve Tavşan Burnu bölgelerinde iki dalgıç ile dalış yapan Baş, deniz dibinde biriken ağları temizledi. Çıkartılan ağlar, 8 metrelik tirhandil tipi 'Aksona Mancorna' teknesine alınarak karaya getirildi.

Denizde bırakılan ağların sualtındaki doğal yaşama büyük zarar verdiğini söyleyen sünger avcısı Baş, "Denizin dibine, ekmek soframıza, balıkçı dostlarımız tarafından atılan ağlar, dipte taşa takılıyor. Bir dalgıç çağırıp çıkartılmıyor. Orada bırakılmaması gerekir. Bu ağlar yıllarca denizde kaybolmuyor. Kaldığı taşların üzerini kaplayıp canlı hayatı öldürüyor. Balık üremesinin engelliyor. Yazık, günah. Bunlardan tonlarca çıkarıyorum. Gördüğüm manzara karşısında üzülüyorum. Deniz bizim ekmek soframız. Çöp deryası olmamalı. Ekmek soframız olduğunu idrak ettiğimiz gün her şeyin daha güzel olacağından eminim" dedi.

TURMEPA Bodrum Şubesi Genel Sekreteri Ethem Güzelgün, "Temiz çevre, temiz deniz bilincinden yola çıkarak bir etkinlik düzenledik. Deniz dibinde bırakılan trol ağlarının temizliği ile ilgili bir etkinlikti" dedi.