Kumburnu ve Belcekız plajlarının işletme müdürü Halil Gören, gazetecilere yaptığı açıklamada, sezon ortasında işletmeciliğini devraldıkları plajlarda, misafirlere en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi.

Turistleri rahatsız etmeden hizmet kalitelerini artırmayı amaçladıklarına dikkati çeken Gören, hem denizde hem de karada temizlik çalışması yaptıklarına değindi. Ön tarafında depolama haznesi olan botla deniz yüzeyindeki çöplerin günde iki kez toplandığını belirten Gören, "Dünyaca ünlü bir bölgeyi temiz tutmak, buraya insanları çekebilmek için özenli çalışma yapmak gerekiyor" dedi.

Gören, deniz yüzeyi temizliğinde günde 80-100 kilogram çöp topladıklarını, temizlik çalışmalarını plajları kullanan misafirlerin rahatsız olmamaları için 07.00-22.00 saatlerinde yaptıklarını ifade etti.

"Büyük tekneler sintinelerini denize boşaltıyor"

Deniz yüzeyi temizleme botunun kaptanı Umut Aras da büyük teknelerin sintinelerini ve çöplerini kıyıya bırakmak yerine denize boşaltarak kirliliğe yol açtıklarını dile getirdi. Aras, deniz yüzeyinde genellikle pet şişe, terlik, plastik tabak ve karpuz kabuğuna rastladıklarını aktardı.

İtalyan turist Lara Favi, Türkiye'ye ikinci kez geldiğini, bu kadar çok insanın kullandığı plajın temiz kalmasına şaşırdığını anlattı.