Bayramiç'e 20 kilometre uzaklıktaki Kazdağları eteklerinde bulunan Çavuşköy Köyü'nde, gelişi güzel atılan katı atıklar, Düzlük Mevkii'ni çöplüğe çevirdi. Medyaya da yansıyan bu olumsuzluktan rahatsız olan Çavuşköy Köyü Muhtarı ve Bayramiç Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Bingül, kamu kurum ve kuruluşlarından temin ettiği iş makineleriyle bölgeyi temizletti. Bölgeden 6 kamyon çöp toplandı. Genel temizlik ardından yeniden düzlenen alanda Muhtar Bingül'ün de katılımıyla elle çöp toplama çalışması yapıldı.



Çavuşköy Köyü Muhtarı İbrahim Bingül, alanı temizletmekle kalmadı, herkese örnek olacak bir proje geliştirdi. İlgili kurumlarla temasa geçip, bölgeye çam fidanı dikilmesi için etkinlik düzenledi. Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya ve Bayramiç Belediye Başkan Vekili Ahmet Mutlu'nun da katıldığı etkinlikte, minik öğrenciler de çam fidanı dikti. Toplam 600 fidan dikilen bölge çöplük olmaktan kurtarılıp, yeşillendirildi.

Çevreci Muhtar İbrahim Bingül, köye 1.5 kilometre uzaklıkta zamanla çöplüğe dönüşen alandan rahatsız olduklarını ve köylülerin desteğiyle bu durumu ortadan kaldırdıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet eden Muhtar Bingül, "Ormanlar hepimizin. Birlikte sahip çıkmalıyız. Özellikle Kazdağlarının eteklerindeki ormanlık alanların çöplüğe dönüşmemesi için hep birlikte mücadele etmeliyiz" dedi.