Yönetmen Harun Özakıncı'nın öncülüğünde kendilerine "İnaf Gari" hareketi adı veren gurup, Kabakum Plajı'nda denizden çıkardıkları, saat, pet şişe, yangın tüpü, otomobil lastiği, jant gibi atıkları daha önce demirlerden yapılan balık maketine yerleştirdi.

Tamamlandığında atıklardan yapılan 3 metre yüksekliğinde balık maketi olacağı belirtilen çalışmaya evi bölgede bulunan Kaynarca da destek oldu.

Balık maketine denizden çıkarılan yangın tüpünü yerleştiren Kaynarca,  "Artık denizleri kirletmeyelim" çağrısında bulundu.

Denizlerin kirletilmesinin dünyanın ömrünü kısalttığını ifade eden Kaynarca, "Bir gün temizlik anlamında denizleri bitirirsek kendimizi de bitireceğiz. Denizlerin daha fazla kirlenmesinin hayatımızı durdurabileceğini unutmamalıyız. Sadece plajlardaki atıkların değil denize bırakılan pisliklerinin de cezasını çekeceğiz" diye konuştu. 

Harun Özakıncı ise çevre kirliliğine dikkat çekmek için Bodrum'da "İnaf Gari" hareketi olarak atıklardan balık, karga, şahin, zürafa gibi birçok hayvanın maketini yapacaklarını söyledi.