Kediler en çok tercih edilen evcil hayvanlar arasında yer almaktadırlar. Birçok kedi cinsleri bulunmaktadır. Herkes zevkine, tarzına uygun beğendiği kediyi sahiplenebilmektedir. Her ne kadar resmi olarak kabul edilmiş olan 42 adet safkan kedi cinsi kabul edilmiş olsa da, iki farklı cinsin birleştirilmesi ya da genetik mukasyon ile birçok kedi türü ortaya çıkmaktadır. Hiç şüphesiz ki, kediler yaşadıkları ortamların yaşam koşullarına uygun özelliklere sahiptirler. Bunun için de kimisi bol ve çok uzun tüylü olurken, kimisi de daha kısa tüylü. Kedi türleri arasında seçim yapılırken görüntülerine tabi ki önem verilmektedir ancak çocuklarla uyumları da bir o kadar önemli husustur. Hem sahibi ile hem çocuklarla uyumlu olan, eğitime uygun kediler en çok tercih edilen kedi türleridirler. Bakımları için, en güzel kedi isimleri, yavru kedi türleri ve daha birçok bilgi için www.petsbook.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Petsbook.com ile canlı dostlar edinin

Tüm hayvan severleri bir arada toplayabilmek, binlerce evcil hayvan bakıcısının sorunlarına etkin çözümler sunabilmek, kaybolan ya da bulunan hayvanlarla ilgili tek bir noktadan araştırma yapabilmek amacıyla kurulan ve alanlarında uzman veteriner hekimlerin destek verdiği petsbook.com sitesini takip edebilirsiniz. Yavru köpek sahiplenme, bakımları, detaylı bir şekilde site üzerinden veriliyor. Eğer bir evcil hayvana sahip olmak istiyorsanız ve bunun da kedi ya da köpek olduğunu düşünüyorsanız, öncelikle bunu ne için istediğinizi bilmelisiniz. Yıllarca yanınızda olmasını istediğiniz bir dostunuz olmasını istiyorsanız, sizlere hoş geldiniz diyoruz. Ancak, sadece bir denemek istiyorum. Çocuğumu mutlu etmek istiyorum diyorsanız, lütfen bundan vazgeçin. Evcil hayvanlar da birer canlıdırlar ve hiçbir canlı başka birisinin mutluluğu için yaratılmamışladır. Ayrıca da denemek amacıyla kullanılmamalıdırlar. Sizin tüm sorumluluğu almaya hazır olduğunuzu ve gerçek bir dost aradığınızı düşünüyor ve size yavru kedi veya yavru köpek sahiplenme ile ilgili bilgiler sunmak istiyoruz.


Köpek ve kedi birer canlıdır

Öncelikle kedinize ya da köpeğinize sahip olmadan önce, onun yerini hazırlamalısınız. Evinizde birlikte yaşamaya karar verdiğiniz dostunuza, yavrunuza da uygun, onu tehlikeli durumlardan koruyacak önlemler almalısınız. Yavrunuz, ıssız alanlara girmek, olmayacak yerlere girip saklanmak ve sizinle oyun oynamak isteyecektir. Bu tür durumlara hazırlıklı olmalısınız ve onun için tehlikeli olacak durumlardan korumak adına önlemler almalısınız. Son derece meraklı olan Alman kurdu gibi köpek cinslerinin de uygun alanlar da yetişmesi gerektiğini bilmelisiniz. Annesinden, kardeşlerinden ayrılarak sizin evinize gelmiş olan Alman kurdu cinsi köpeğiniz, daha büyük alanları kaplayacak ve özgürlüğüne de düşkün olacaktır.

Evde köpek ve kedi beslemek

Unutmayın ki kedi ya da köpek maması, yetişkinlere ve yavrulara ayrı özelliklerde üretilmektedirler ve içerikleri de birçok yönden farklıdır. Yavrunuzun beslenebileceği mamayı da satın aldıktan sonra, mutlaka bir veteriner bulmalısınız. Veteriner hekiminizden hem yavrunuzun sağlığı ile ilgili hem de bakımı ve beslenme sıklığı ile ilgili bilgi paylaşımında bulunabilirsiniz. İşte bunların tamamını siteden rahatlıkla bulabileceğiniz için, kendinize uygun bir ortam da bulmuş olacaksınız.