Kimlik bilgisi paylaşılmadan hızlı bir şekilde temin edilen günlük konut sayısı sosyal hayatı ve iç güvenliği de tehdit edecek boyutlara ulaştı. Kanun dışı kişilerin kolaylıkla kalabildiği bu evlerde fuhuş yapılıyor, kumar oynatılıyor ve uyuşturucu kullanılıyor. Kimlik bilgisi sorgulanmadığı için teröristler de bu tip yerlerde kolayca kalabiliyor. Eylem yapmaya gelen veya kanun kaçakları rahatlıkla buralara girip çıkabiliyor.
Terör örgütü ve fuhuş üzerine kullanılan evler kayıt dışı olduğundan vergi alınmıyor. Günlük ve saatlik olarak kiralanabilen konutlar üzerinden yaratılan ticaret hacmi dudak uçuklatmaya başladı. 
Türkiye Veri İşleme Üssü (TUVIUS) tarafından yapılan araştırmaya göre, son 3 yıl içinde İstanbul'da bulunan 74 bin 820 günlük evden kazanılan para 500 milyon dolara ulaştı. Özellikle Esenyurt, Beylikdüzü, Küçükçekmece-Halkalı, Bakırköy- Ataköy, Ataşehir ve Kadıköy'de yoğunluk olduğuna dikkat çeken İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, günlük konutların kiralanmasında emlakçıların rolü bulunmadığını, bu ve benzeri yerlerin ajanslar, ilan ya da internet yoluyla kiralandığını belirtti. Bilindiği gibi İzmir'de de bu konuda ciddi şikayetler var. Çoğu da Alsancak'tan geliyor.
İzmir'in yeni emniyet müdürü de bu konuda ciddi çalışmalar yapıyor.

Kiralarda indirim yapılacak!

Hükümet, İstanbul'daki Mısır Çarşısı gibi turistik bölgelerde faaliyet gösteren ve turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren esnafa 'can suyu' olacak kira desteğini getirmeye hazırlanıyor. Yapılacak yasal düzenlemeyle bu durumda olan ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne kira ödeyen esnafın, kira oranlarının yüzde 40-50 oranında düşürülmesi planlanıyor.

Borsa İstanbul'da seans saatleri değişiyor

Borsa İstanbul Pay Piyasası'nda işlemler saat 09.40'ta başlayacak, 18.10'da sona erecek, yeni seans saatleri 14 Kasım Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak. Borsa İstanbul'da işlem gören 10 mevduat bankasının bu yılın 9 ayındaki kârı, 2015'in aynı dönemine göre yüzde 56,5 artışla 19,2 milyar lira olurken, ortalama öz kaynak kârlılığı da yüzde 13,8 seviyesinde gerçekleşti. Cari açık, zayıf turizm gelirleri ve dış ticaret açığındaki artış nedeniyle Eylül ayında 1.68 milyar dolar olurken beklentilerin altında kaldı; Ocak-Eylül döneminde ise 24.79 milyar dolar olarak gerçekleşti.

'Kimse kusura bakmasın!'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 'Dünya ortalaması yüzde 40'ın üzerinde, ancak Türkiye'de yerli kömürü yüzde 12'lerden 16'lara çıkardık kıyamet kopuyor. Kimse kusura bakmasın, biz bu kaynağımızı sonuna kadar kullanacağız' diye konuştu.
Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ise, kış mevsiminde Ukrayna üzerinden Avrupa ve Türkiye'ye yapılan doğalgaz sevkiyatıyla ilgili risklerin bulunduğunu söyledi. Rusya'nın başkenti Moskova'da gazetecilere açıklama yapan Novak, Ukrayna üzerinden Avrupa ve Türkiye'ye iletilen doğalgazın sevkiyatında kış döneminde sıkıntılar olabileceğini belirtti.
Ukrayna'nın kış öncesinde yeteri kadar doğalgaz depolayamadığını öne süren Aleksandr Novak, 'Şu anda da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında devam ediyor. Bu nedenle iletilen gazla ilgili bazı riskler var' dedi.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 'Türkiye olarak biz küresel ve bölgesel entegrasyondan yanayız. Körfez ülkeleri ile Serbest Ticaret Anlaşması çabalarımız var. AB ile bir Serbest Ticaret Anlaşmamız var, bunu genişletmek istiyoruz.' dedi.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, motor hacmi, aracın kullanım amacı, fiyat ve emisyon gibi kriterleri olan yeni ÖTV'nin sektörle istişare edileceğini söyledi.

Vestel'e 100 milyon dolar'lık yatırım

Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül ana hedeflerinin Türkiye büyümesini 10 puan üstünde büyüme gerçekleştirmek olduğunu dile getirdi. Yüngül Vestel'in ayda 150 bin cep telefonu ürettiğini, 2020'ye kadar bunu 40 milyona çıkaracaklarını dile getirdi ve Vestel'e 100 milyon dolarlık yatırım yapılacağını da sözlerine ekledi.

Vergiler otomatik olarak artacak

Motorlu taşıtlar vergisinden, emlak vergisi ve pasaportlara kadar birçok mal ve hizmette vergiler 2017 yılında otomatik olarak yüzde 3.83 artacak. Hükümetin, gelecek yılın vergilerinin artışında esas alınacak yeniden değerleme oranını yüzde 3.83 olarak belirlediği tebliğ Resmi gazete'de yayımlandı. Yayımlanan Vergi Usul Kanunu genel tebliğine göre, bu oran aynı zamanda 2016 yılına ait son geçici vergi dönemi için de uygulanacak. Yeniden değerleme oranı Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi'nin Ekim ayındaki 12 aylık ortalamalarına göre belirleniyor. 

Türk-İş asgari ücret teklifini belirledi

Gelecek yıl geçerli olacak asgari ücretin belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonunda işçi kesimini temsil eden Türk-İş, TÜİK'in geçen yıl Komisyona sunduğu ağır işlerde çalışan bir işçinin net yaşam maliyeti olan bin 600 liraya imza atmaya hazır olduğunu bildirdi.

Bereket zeytinyağı üretimine olumlu yansıdı

Foça'da eylül sonu başlayan zeytin hasadı, bir önceki yıla göre, zeytin rekoltesinde %10 un üzerinde bir üretim sağladı. 
Zeytin hasadında yaşanacak artışın, zeytinyağı üretimine olumlu yansıyacağı kaydediliyor. Foça'da Ilıpınar mevkiinde kurulu Kula Yağ Fabrikası Sahibi Hakan Kula yaptığı açıklamada "'Olumsuz hava koşulları ve hastalık zeytinde rekolteyi büyük miktarlarda etkileyebiliyor. Bu sene biraz kurak gitse de yağışlar nedeni ile zeytin ve zeytinyağı üretiminde bu yılın bereketli olacak, fabrika olarak 24 saat vardiyalı çalışıyoruz' dedi.
Ülkemizin turizm gelirini artıran sözleşmelere imza atması hedeflenen 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, Partner İl Mersin ve Uluslararası Destinasyon Partneri Akabe ile kapılarını açmaya hazırlanıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş. ortaklığıyla düzenlenecek Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 10'uncu kez turizmcileri buluşturacak. 
Ürdün'ün Kızıldeniz'e açılan kapısı Akabe'nin Uluslararası Partner Destinasyon, Mersin'in Partner İl olduğu fuar, 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında Fuar İzmir'de gerçekleşecek.

Ünlü şefler Gastronomi Turizmi Kongresi'nde

2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, 8-10 Aralık 2016 tarihleri arasında 10. Travel Turkey İzmir 2016 Fuarı ile eş zamanlı olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ, İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (İzmir CVB) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğinde ve Reseau Délice Dünya Gurme Şehirler Birliği destekleriyle organize ediliyor. Fuar İzmir'de düzenlenecek olan kongre, dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirecek.
Bu yıl kongrede akademik çalışmalarla eş zamanlı olarak özel sektör sunumlarının yer alacağı paneller düzenlenecek.
Sektörün önemli temsilcileri ile ulusal ve uluslararası konuşmacıların yer alacağı panellerde, Ege kültürünün gastronomi ile ilişkisi ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına olan etkisi tartışılacak. Kongre süresince yerli ve yabancı şefler workshoplar esnasında özel şov ve sunumlar yapacak.

Servis ve yedek parçada indirim

Poyraz Otomotiv'den ticari taksi alan müşterilerin otomobil akülerinin 72 amperlik aküler ile ücretsiz değiştiğinin altını çizen Poyraz Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Özpoyraz, 'Taksilere servisimizdeki bakımlarında yedek parçada %25, işçilik ücretlerinde %25 indirim yapıyoruz. 
Araçlarımızda yedek parça problemi yok. 
Yedek parça için beklemek sıkıntısı yok ' dedi. 
Bu özellikleri ile Egea; Hatchback, Sedan ve Station Wagon olmak üzere tüm gövde tiplerinde İzmirli taksiciler için en ideal seçenek olarak kullanıcılarını Poyraz showrromlarına bekliyor.

580 çiftçinin eğitimi sağlandı

İyi Pamuk Uygulamaları Derneği (IPUD), 2016 pamuk sezonu boyunca, 7 ilde yaptığı çalışmalarla Better Cotton lisanslı pamuk üretimi yapan çiftçi ve işçilerin dahil olduğu 580 kişinin adil çalışma koşulları konusunda eğitimini sağladı.
2013 yılında kurulan İyi Pamuk Uygulamaları Derneği, 2014 yılında Better Cotton Initiative (BCI) ile imzaladığı Stratejik Ortaklık anlaşması çerçevesinde Türkiye'de Better Cotton lisanslı sürdürülebilir pamuk üretimini gerçekleştiriyor.
Pamuk üretiminin çevre ve insana verdiği zararı en aza indirgemeyi hedefleyen Better Cotton Standardı, pamuk üreten 21 ülkede uygulanıyor.
IPUD'un yaptığı çalışmalarla ve kurduğu ortaklıklarla tekstil sektörünün vazgeçilmez hammaddesi olan pamuğun Türkiye'de daha sürdürülebilir koşullarda üretimini sağlama konusunda önemli katkılar verdiğini belirten IPUD Yönetim Kurulu Başkanı Leon Piçon, 'Adil çalışma koşullarını da kapsayan sürdürülebilir pamuk üretiminin Türkiye'de de gerçekleşmesi ile tekstil sektörünün bu konuda dışa bağımlılığı azalacaktır" dedi.

DİP EKSPRES

Yüksek fiyatta oyun satan firmalara büyük ceza


Rekabet Kurumu, normal fiyatların çok üstünde oyun oyun satan firmalara milyonlarca lira ceza kestİ.
Rekabet Kurumu, elektronik cihaz ve oyun satışı yapan firmalar için açılan soruşturma, karara bağlandı. 
Birçok firma yüksek miktarda cezalara çarptırıldı.
Geçtiğimiz aylar içerisinde bilgisayar ve konsol oyunları ile tüketici elektroniği ürünleri alanlarında faaliyet gösteren firmalar ile ilgili büyük bir soruşturma başlatılmıştı.
Aradan geçen uzun sürecin ardından, merakla beklenen açıklama ise sonunda Rekabet Kurumu'ndan geldi.
Yapılan açıklama ile; perakende fiyatların tespiti konusunda anlaşma içinde olduğuna, bu suretle adı geçen teşebbüslerin 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiklerine, dolayısıyla aynı Kanun'un 16. maddesi uyarınca adı geçen şirketlere idari para cezası verilmesine karar verildiği belirtildi.

Ceza alan firmalar 

Doğan Müzik Kitap Mağazacılık Pazarlama A.Ş.'ye 2.307.544,54 TL., Gold Teknoloji Marketleri San. ve Tic. A.Ş.'ye 1.489.549,58 TL., Kliksa İç ve Dış Ticaret A.Ş.'ye 1.192.116,00 TL. , Vatan Bilgisayar San. ve Tic. A.Ş.'ye 10.363.565,71 TL., Aral Oyun Konsol ve Aksesuar Tic. A.Ş.'ye 863.538,50 TL. Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş.'ye 7.651.563,82 TL.