Adil Müftüoğlu tarafından 1955 yılında kurulan Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası 60 yıldır kalite ve güvenin adresi olarak hizmet veriyor. Dördüncü kuşak yönetici Alper Okyay, dedesinin kendisini küçükken evde, minderler üzerinde garsonluk eğitimi verdiğini söyledi.

Adil Müftüoğlu tarafından 1955 yılında kurulan Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası 60 yıldır kalite ve güvenin adresi olarak hizmet veriyor. Türk mutfağını da 60 yıldır en iyi şekilde temsil etmeye çalışan lokanta, ünlü gurmeler tarafından da lezzet durağı olarak nitelendiriliyor. Halen 3. kuşağın yönettiği Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası, iş, sanat ve siyaset dünyasının da ünlülerini ağırlıyor. Safiye Soyman'dan İzzet Yıldızhan'a, Tanju Çolak'tan Prof. Dr. Üstün Dökmen'in müdavimleri arasında yer aldığı mekan, ünlü Gurme Vedat Milor'un da İzmir'de öğle yemeği için ilk tercih ettiği yer

55 yıllık müdavimleri var

Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası'nın üçüncü kuşak Yöneticisi olan Alper Okyay, her türlü zorluğa rağmen Türk mutfağının yaşaması için ekibi ile birlikte her gün mücadele ettiklerini söyledi. Türk mutfağının lezzetlerini sunan mekan sayısının Türkiye'de çok az olduğuna işaret eden Okyay, 'Biz de bu bilinçle kalite ve lezzetin adresi olmaya çalışıyoruz. Her sabah mesaimiz 05.00'da başlıyor. Yemeklerimizi kömür kuzinesinde pişiriyoruz. Yemeklerimiz 3-4 saat kuzine ateşinde yavaş yavaş pişerek lezzetleniyor. Ekibimizde 30 yıllık aşçı ve garsonlarımız bulunuyor. Spesiyallerimiz arasında Beğendili kebap, ciğer sarma, kuzu dolma, elbasan tava, enginar ve lor tatlısı bulunuyor. Lezzetseverlere günde 30'a yakın yemek sunuyoruz. 55 yıldır lokantamızın müdavimleri var. Lezzetlerimizi tatmak için dünyanın farklı noktalarından bile geliyorlar' dedi.

Türk mutfağını yaşatma çalışmamızda destek göremedik

Dedesi Adil Müftüoğlu tarafından kurulan lokantalarını 4. kuşağa teslim etmeyi amaçladıklarını, bunun yanında Türk mutfağını da yaşatmayı misyon edindiklerini anlatan Okyay, özellikle gençlere sağlıklı Türk mutfağının sevdirilmesi gerektiğini söyledi. Türk mutfağının son temsilcilerinden biri olduklarını ifade eden Okyay, 'Aslında Türk kültürünün bir unsuru olan mutfağımızın korunması için devletimizin destek olması gerekiyor. Ancak bugüne kadar destek göremedik. Ama biz herşeye rağmen mutfağımızı yaşatmak için mücadele ediyoruz. Türk mutfağının 60 yıllık temsilcisi olarak bundan sonra da en iyi lezzetleri sunmaya devam edeceğiz' diye konuştu.

Dedemin çırağıyım

Mekanda dedesinden kalan duvar saatine de gözü gibi bakan Okyay, dedesi Adil Müftüoğlu'nu şu sözlerle anlattı: 'Dedem çok ciddi biriydi. Bizlere hep nasihat verirdi. Ben evlenene kadar dedem ile karşılımlı rakı, sigara içmedim. Ancak evlendikten sonra benimle karşılıklı rakı içti. Evde beni garsonluk için çalıştırırdı. Tabak, bardak düştüğünde kırılmasın diye evde yere minderleri dizer ve beni üstünde çalıştırırdı. Burada her usta kendi çırağını yetiştirir. Bu dedemin geleneğidir. Ben de ileride lor ustası olmak için çalışıyorum. Burasının lor ustası olacağım. Bu mesleği çok seviyorum, dedemin adını yaşatmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum.'


Instagram'ın Fenomen Fotoğrafçıları geliyor

İzmir'in simge mekanı Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası, Instagram'da İzmir'i dünyaya tanıtmak için başlatılan @cityofizmir Projesi için İzmir'e gelen Instagram'ın fenomen fotoğrafçıları, şehir bloggerları ve seyahat yazarlarını da ağırladı.

Sosyal medyada İzmir'i tanıtmak için başlatılan Instagram projesi kapsamında açılan @cityofizmir hesabı sadece İzmirliler değil, tüm dünyadan takip edilmeye başlandı. Yayına açıldıktan sadece 10 gün içinde 20 bin takipçi sayısına ulaşan @cityofizmir Pojesi için takipçi sayısı 100 bin ile 1 milyon arasında değişen Instagram'ın fenomen fotoğrafçıları, şehir bloggerları, köşe yazarları, seyahat yazarları, dergi editörleri ve lezzet bloggerları İzmir'e geliyor.