Denizlispor, ligin son sırasında bulunan Kardemir Karabükspor ile deplasmanda oynadığı maçtan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı, 2. sıradaki yerini sağlamlaştırdı.
***
Farklı bir maç izleyeceğimizi düşündüğüm bir müsabakaydı. Karabükspor gençliğin verdiği enerjiyle, çok koşan, tatlı sert futbol oynayan bir takım. Bazı oyuncularda az da olsa teknik var. Hafife almaya kesinlikle gelmez. Ama dezavantajları da çok fazla. Futbolculuk hayatlarında daha yolun başındalar ve yeterli tecrübeye sahip değiller. Adam adama oynamada başarısızlar ve özellikle defans arkasına çok adam kaçırıyorlar, rahat ara pası attırıyorlar.
Denizlisporlu oyuncular da hızlılar ve üstüne üstlük, hem defans arkasına iyi paslar atıyorlar hem de defans arkasına iyi koşular yapıyorlar. Sonuç olarak Horoz'un en iyi olduğu yer, rakibinin en kötü olduğu yere denk geldiğinden, gole nasıl gideceğini belli ediyordu.
***
Oyun tahmin edildiği gibi yüksek tempoda başladı. Ve yine tahmin edildiği üzere ara pası, defans arkasına koşu, ceza alanına gönderilen top ile Denizlispor daha 3. dakikada öne geçti.
Karabük paslaşarak ileriye çıkmak istese de ceza alanına yaklaşamadı. 15. dakikada yeşil siyahlı takım, kaptığı topla hızlı hücuma çıktı, arkaya kaçış, bir ara pası ve fark 2.
22. dakikada Karabük yine ileride top kaptırdı, Burak defans arkasına koşu yaptı, atılan uzun topu golle sonuçlandırdı, fark 3...
***
Artık maç bitti diyenler varsa yanıldı. Karabüklü oyuncular fark ne kadar olursa olsun oyunu hiç bırakmıyorlar. 25. dakikada ilk kez ceza alanı önünde paslaşmayı başardılar ve farkı 2'ye indirdiler.
Konuk takım sahanın her alanında rahat paslaşabiliyorken, ev sahibi takım rakip ceza alanı önünde ancak ilk yarının sonlarına doğru isabetli pas yapabildi.
***
İkinci yarının ilk dakikasında Taha Can sahneye çıktı. Sırtı dönükken kalecisine pas vermek yerine, rakibini rahat geçebileceğini düşündü. Rakibi fiziğini de kullandı, topu söktü aldı, paslaşmaların ardından fark 1'e indi.
Bundan sonra Denizli biraz skoru koruma derdine düştü, Karabük beraberliği yakalamak için daha çok çabalamaya başladı. Ev sahibi takım net gol pozisyonlarına giremedi pek ama eğer son pasları iyi yapabilseydi sahadan puan ya da puanlarla ayrılabilirdi; yapamadı.
Denizli de az da olsa pozisyon buldu. Hele ki Burak'ın sağdan gelen pasta, bomboş iken 1 metre mesafeden kale yerine üstten auta vurması, maçın unutulamayacak anı idi. Geçen haftaya da kaçırdığı golle maça damgasını vurmuştu Burak. Adetten oldu galiba.
Son dakikalara girilirken de Denizli defansta biraz panik yaptı, zaman zaman toplara uzaklaştırmak amacıyla gelişi güzel vurdu.

Balıkesir dipten tepeye doğru

Balıkesirspor Baltok, 90+1. dakikada bulduğu golle Adana Demirspor'u 2-1 yendi. Sahasında aldığı 3 puanla küme düşme hattından uzaklaşıp, ilk 6'ya yaklaştı.
***
Oyun başladığında Balıkesir arka arkaya pozisyonlar buldu, atamadı. Adana Demir 11. dakikada 1 kere geldi, öne geçti. Furkan, rakibi Berk'e çok kolay geçildi ve kolay bir orta yaptırdı, Pote affetmedi. Berk topla ilerlerken durur gibi yaptı. Hemen arkasından gelen Furkan da frene bastı. Oysa koşusuna devam edip, rakibine omuzu koymalı, biraz sarsmalı ve önüne geçip, yolunu kapatmalıydı. Berk, yoluna devam edince yalnız kaldı ve rahatça topu Pote'ye aktardı.
Gol sonrası Adana Demir yarı alanına kapandı, Balıkesir yüklenmeye çalıştı, pozisyon bulmakta zorlandı. 30. dakikadan sonra ise konuk takım kendi ceza alanı önüne kadar çekilmek zorunda kaldı. 45+4'te Furkan'ın bir topu da üst direkten döndü.
***
İkinci yarıda da Balıkesir bastırdı, Adana Demir hızlı hücumlarla gol aradı. Kırmızı beyazlı takım topu kanatlara iyi taşıdı ama ceza alanına aktarmada başarılı olamadı. 60. dakikadan sonra ise defans aşıldı, pozisyonlara girildi fakat bu sefer de kaleci Kurtuluş aşılamadı. Başarılı kurtarışlarıyla kalesini gole kapattı. İmdada Tayyib yetişti, çok basit bir faul yaptı, ceza alanı içinde olunca da penaltıya sebebiyet verdi. Beraberlik de bu sayede geldi.
Galibiyetin tadını alan konuk takım, beraberliğin ardından öne geçmek için yüklenmeye çalıştı. Oyun dengelendi, her iki takım da pozisyon buldu, golü bulan Balıkesir oldu. Golü atan Doğa, maç sonu takımın kahramanı ilan edildi.
***
Balıkesir atağa kalkarken hep Nizamettin'i kullandı. Nizamettin defans ile ofans arasında köprü vazifesi gördü, göze batan isim oldu. Diğer bir isim de Okan idi. Sağ tarafı olduğu gibi kulandı, hem defans yaptı hem de hücuma katkı verdi.
Karşılaşmanın kötü adamı kaleci Kurtuluş oldu. İlk yarı takımı öndeyken, topu oyuna çok geç soktu, taraftarları çileden çıkardı. Hakem 40. dakikaya kadar sabretti, sonrasında sarı kartı gösterdi.