Denizlispor, ilginç bir maç izletti bizlere. Geçen hafta sahasında Osmanlıspor'a yenilmesi ve liderliği rakibine kaybetmesi ile daha bir hırslanacağını düşünsem de tersi olmuştu.
Ligin 17. basamağında yer alan Elazığspor maçında özellikle ilk yarıda sahada neredeyse yoktu. Elazığspor pozisyona giremiyordu, ligde iyi durumda olmadıklarından anlamak mümkün idi. Ancak şampiyonluğa inanmış bir takımın pozisyona girmekte zorlanması pek anlaşılır bir şey değildi.
***
İlk pozisyon Elazığ'dan Diarra ile geldi, o da 18. dakikada, ceza alanı dışından şut ile. Kaleden uzak sıkıcı bir maç izlerken, bir ara pası, kaleci Ahmet Sabri'nin hatalı müdahalesi penaltıyı getirdi. 'Bu penaltı olmasa gol de göremeyecektik' derken, Mehmet penaltıyı kaçırdı. Direkten dönen topu Kehinde tamamladı, Denizli öne geçti.
35'ten sonra, Ziya'nın görerek yaptığı ortada Kehinde kendisinin ve takımının 2. golünü attı. Horozların bu kadar kısır geçen maçta 2 gol bulması mucizevi gibi bir şeydi. Biz seyirciler için ise çölde su bulmaya benzemişti.
***
Goller dönüm noktası olmuştu. Elazığ istemeden de olsa ileriye çıkmaya başladı. Az adamla çıkıyordu ama yine de geride açıklar veriyordu. Bu sayede de Denizli için ufak bir kıpırdanma oldu. Biraz daha istediklerini yaptılarsa da eski Denizli'nin çok uzağındaydılar.
Denizli 3. golü bulur mu derken, kaleci Stachowiak çok yavaş gelen topu elinden kaçırınca, fark 1'e düştü. Bu gol ev sahibi takımı cesaretlendirdi, beraberlik için fırsatlar bile buldu. Kolay gibi görünen maçta 3 puan elden uçup gidebilirdi. Zar zor da olsa maçın sonunu getirmeyi başardılar, çok önemli olan 3 puanı hanelerine yazdırdılar.
***
Elazığlı oyuncular biraz telaş yaptılar ve pozisyona girmekte zorlandılar. Horozların tatlı sert, presli oyununun bunda büyük bir katkısı vardı. Her iki takım da maç içerisinde çok pas hatası yaptı, çok toplar kaybetti. Top oyuna geç sokuldu, müsabaka düşük tempoda oynandı. Duran toplar çok kötü kullanıldı, ortalar yerini bulmadı. Sonuçta ortaya sıkıcı bir maç çıktı.
Denizli bir an evvel bu durgun havadan sıyrılmalı, rakip seçmemeli, tüm karşılaşmalarında var gücüyle mücadele etmeli.