Geçtiğimiz günlerde PTT'den gelen elektronik postalara dikkat edilmesi gerektiğini Gülseren E.Yeniçay dile getirmiş, hatta Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde Doç. Dr. Mehmet Erduran'ın bilgisayarını ele geçirerek, bilgileri geri alması karşılığında 990 TL aldıklarını yazmıştı.
Aynı gün bu hastanede aynı bölümden beş profesörün de benzer yöntemle dolandırıldıklarını da öğrenmiştik.
Denizli'de Gazeteci Eren Güneş de Haber Ekspres'in önemli bir uyarı görevini yerine getirdiğini, Pamukkale Üniversitesi'nden beş akademisyenin benzer yöntemle dolandırıldığını, diğerlerinin ise yazı sayesinde son anda tuzağa düşmediklerini söylemişti.

Kurum değiştirdiler...

Haber Ekspres'teki yazıların uyarı niteliği ile belki de yüzlerce kişi dolandırıcıların tuzağına düşmekten kurtulunca bu kez yeni bir yöntemi ve kurumun adı kullanılmaya başlandı. BDDK, kendilerini BDDK personeli olarak tanıtan ve kimlik bilgisi isteyenlere karşı dolandırıcılık uyarısında bulundu.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (BDDK) hiç kimsenin telefonla aranmadığı ve kimseden bankacılık işlemlerinde kullandıkları kişisel nitelikli bilgilerin talep edilmediği belirtilerek, bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması için kendilerini BDDK personeli olarak tanıtan kişilere itibar edilmemesi istendi.

Zam 35 TL'den başlıyor...

Milyonlarca emekli bu haber kilitlendi. Emeklilerin maaşı ne kadar olacak?
Temmuz ayında emekliler kaç TL zamlı maaş alacak?
Emeklilerin zamlı maaşlarıyla ilgili gelişme var mı?
Türkiye'deki emeklilerle ilgili zam haberleri son günlerde son dakika olarak gelmeye başladı.
Temmuz ayı 11 milyona yakın emekliye tam bir bayram yaşatacak. Emekliler hem zam hem de promosyon ile ek gelire kavuşacak.
Zamlı maaşların Ramazan Bayramı öncesi verilmesi, promosyonunda bayrama yetiştirilmesi bekleniyor.
Emeklilere 900 liralık promosyon ödenmesi gündemde.
Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar artırılacak.
Zam oranı da 4 Temmuz'da enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olacak. İlk 5 aylık enflasyonun yüzde 3.15 çıkması nedeniyle, Temmuz zammının yüzde 4 civarında olması bekleniyor. Yüzde 4 zam da SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşında 35 ile 152 lira arasında artış getirecek.

Nestle Türkiye'de üretim durdu

Nestle'nin çikolata, kahve ve su üretimin yapıldığı Karacabey fabrikasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmayınca işçiler iş bıraktı. Fabrika önünde toplanan işçilere hitaben konuşan Tek Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Akyürek, 'Fabrikada üretim durdu. Bakım için, yasal sorumluluk gereği içeride kalması gereken belli sayıda işçi arkadaş var. Onların dışında bütün arkadaşlar, dışarıda ve greve katılmış durumda' dedi.

Godiva markete girecek

Dünyanın en eski çikolata markalarından biri olan Godiva'da, bağımsız mağazalarla lüks konseptinde izlenen satış stratejisi değişiyor. Pladis Bölge CEO'su Mehmet Tütüncü, 'Ülker ve McVitie's kendi kategorilerinde lider iki marka. Godiva'nın marka lisans anlaşmasıyla üreteceğimiz ürünler de önümüzdeki dönemde market raflarında yerini alacak' diye konuştu.

Vestel tam 12'den vurdu

Tasarımını Vestel Savunma Sanayi mühendislerinin üstlendiği Savunma Sanayii Müsteşarlığının desteğiyle tamamen milli ve yerli imkanlarla geliştirilen insansız hava aracı (İHA) Karayel'in silahlı versiyonu Konya Karapınar'da gerçekleştirilen test atışlarında hedefini on ikiden vurdu. Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal ve TSK'nın üst düzey temsilcilerinin de izlediği tatbikatta performansıyla göz dolduran Karayel'in yakın gelecekte ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtarması bekleniyor.

İç piyasada rekora gidiyor

Son 2 yıldır sektöründe ihracat şampiyonu olan Elvan Grubu, iç piyasa büyümesinde de rekora gidiyor.
Yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre Türkiye pazarında yüzde 65'lik bir büyüme kaydeden Elvan Grubu, rekor büyümesini yenilikçi ürünlerle sağlıyor.
Ulusal zincirlerde bulunulan nokta sayısını yüzde 100'e yakın oranda artıran Elvan Grubu'nun bu bayramdaki en iddialı ürünü ise Türkiye'de ilk olan ve 'Ne şeker ne çikolata: Hem şeker hem çikolata' olarak tanımlanan Fondante...

Tepki indirimi getirdi!

Osmangazi Köprüsü açılmadan geçiş ücretlerine indirim geldi. İstanbul ile İzmir arası ulaşım süresini 5.5 saat kısaltarak 9 saatten 3.5 saate indirecek Gebze Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli bölümünü oluşturan Osmangazi Köprüsü'nün, 35 dolar + KDV (121 TL) olan geçiş ücretinin düşürülmesi için yapılan hesaplamalar büyük ölçüde tamamlandı.
Köprü geçiş ücreti, yüzde 25 oranında düşürülecek. Bu ayarlama sonrasında geçiş ücreti, 90-91 TL'ye kadar gerileyecek.
Köprü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle 30 Haziran'da açılacak.
Aks aralığı ve aks sayısı arttıkça, geçiş ücretleri de artacak. Kamyonlar ve TIR'lar, her kilometre başına daha yüksek geçiş ücreti ödeyecek. Ortalama bir kamyonun aks genişliğine göre geçiş ücretinin 250 TL'yi bulması bekleniyor.

Kamuya açıklanacak

Devlete vergi ve ceza borcu olan mükellefler, 15 Temmuz ile 18 Ağustos tarihleri arasında Türkiye genelindeki vergi dairelerinde, 1 Eylül'den itibaren de Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde ilan edilecek.
Resmi Gazete'de yer alan vergi usul kanunu genel tebliğine göre, açıklama kapsamına, her bir vergi dairesine 250,000 TL ve daha fazla borcu olan veya bu tutar ve üzerinde kesinleşen vergi ve cezası bulunan mükellefler alınacak.

TÜSİAV'dan genç girişimcilere destek

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen, TÜSİAV (Türkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı) ve birçok (STK) Sivil Toplum Kuruluşunun desteklediği 'Girişim Savaşçısı Programı' İzmir'de genç müteşebbislerin umudu oluyor.
1 Ağustos 2016 tarihinde Depark'ta (Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Merkezi) 88 iş grubuna ait iş dalında projelerin sergileneceği platforma bu yıl İzmir ev sahipliği yapıyor.
Sektörel olarak, liderlik becerileri, girişimcilik, askeri bakış açısı ve strateji başta olmak üzere, içerisinde, operasyonel akış, pazarlama, ticaret mevzuatı ve iş kurma süreçleri gibi birçok iş dalının bulunduğu program liseden üniversiteye kadar yüreği dünyaya açılma umudu ile çırpınan her potansiyel müteşebbisin kapısını çalıyor...

Sanatı Türkiye'ye yayıyor

'Sakıp Sabancı Portresi' eserinin Royal Academy of Arts'ın 2016 Yaz Sergisi'ne davet edilmesi üzerine Güler Sabancı'yı sayfalarına taşıyan Financial Times, Sabancı'nın 16.5 milyar dolarlık dev holdingi yönetirken Türkiye'de sanatı ve hayırseverliği desteklediğine de vurgu yaptı.

Açıklanan korkunç gerçek...

Birleşmiş Milletlerin "Dünya Mülteciler Günü" raporuna göre, geçen yıl dünyada 65,3 milyon kişinin savaşlar, açlık ve yoksulluk gibi nedenlerden dolayı evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirlendi.
Aynı rapora göre bir başka ülkeye sığınmak için başvuranların sayısı her geçen gün artarken, en fazla başvurunun Suriyeli mülteciler tarafından yapıldığı ortaya çıktı.
Ortadoğu'dan gidenler genelde Avrupa'yı tercih ederken, Meksika ve Orta Amerika'da mafya ve uyuşturucu savaşlarından kaçanların ise ABD'ye sığındıkları saptandı.
Sığınma talebinde bulunan mültecilerden üç kişiden birinin Suriyeli olduğu belirlenirken, dünyada ki mülteci nüfusunun 2,5 milyonunu ağırlayan Türkiye'nin en fazla mülteciye kapısını açan ülke olduğu tespit edildi. Türkiye'yi Lübnan ve Pakistan'ın takip ettiği belirlendi.

İstihdam yükseliyor

Türkiye genelinde 2016 yılında işsizlik oranı yüzde 10,1 istihdam oranı yüzde 46,1 işgücüne katılma oranı ise yüzde 51,3 olarak kaydedildi. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; 2016 yılı Mart dönemiyle, geçen yılın aynı dönemi karşılaştırıldığında, 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsizlik sayısının 46bin kişi azalarak 3 milyon 23bin kişi olduğu açıklandı. Aynı verilere göre tarım dışı işsizlik oranının 0,7 puanlık azalış ile yüzde 11,9 olduğu tahmin edildi.
15-24 yaş grubu gençlerde işsizlik oranının 1,6 puanlık azalış ile yüzde 17 olduğu açıklanırken, 15-64 yaş grubunda ise 0,5 puanlık azalış ile yüzde 10,3 olarak kaydedildi.

****

DİP EKSPRES

Kırsal kesim de kalkınıyor


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yürüttüğü "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı' ve İzmir Kalkınma Ajansı'ndan aldığı desteği üyelerinin faydası için yönlendiren İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, devlet kaynaklarını üyelerine en yenilikçi projeler ile aktaran birlik olarak dikkat çekiyor.
Koyun ve keçi sütünü Balkanlar'da ilk, Türkiye'de ise halen tek olarak soğuk zincirde toplayan İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, yenilikçi projeleri ile süte kattığı artı değeri farklı alanlarda yetiştiricilerinin üretim sürecine de yansıtmaya devam ediyor.