Bugün; yüzer yılı aşkın tarihleri ile Türk futboluna her zaman renk katmış, güzide kulüplerimizden ikisi olan Karşıyaka ve Altay'ın mücadelesi var. Her iki takımın ligdeki konumları nedeniyle kazanmaktan başka düşüncesinin olmadığı mücadele saat 13.30'da Atatürk Stadı'nda gerçekleşecek.

Belki endüstriyel futbolun tüm kaleleri ele geçirmesi, belki tüm dünyada ve özellikle de son 30 yılda holiganizmin ve şiddet söyleminin giderek yandaş toplaması ve bu eğilimlere futbolu yönetenlerin de tavizkar tutum içinde olması sebebiyle derbi denildiğinde ilk akla kavgalar, saha dışı olaylar, rakibi aşağılayan ve kışkırtan demeçler geliyor. Tarihlerinin belki de en zor günlerinde karşılaşan iki kulübün hafta içindeki sağduyulu tutumu ve dostluk içeren mesajları bence maçın skorundan bağımsız en önemli zaferdir.
Son 15 yılda öyle bir toplum psikolojisi oluşturuldu ki, çok kolay başkalarını öteki ilan edip düşman kabul edebilir hale geldik. Renkleri ayrı, tribünleri ayrılmış spor kulüplerinde bu düşmanlıklar çok kolay ortaya çıkabiliyor. Hatta birçok kulüpte aynı takımın taraftarları birbirlerini ötekileştirebiliyor. Öyle ki geçmişte Karşıyaka, Denizlispor ve Kocaelispor taraftarlarının kendi aralarındaki kavgalarda can kayıpları oldu.

Yönetim kurulu başkanı olduğum Altay Sosyal Dayanışma Derneği olarak bizler, sporun barış, dostluk ve kardeşlik oluşturmada araç olması gerektiğine inanmaktayız. Sadece kendi sevdamıza gönül vermiş kardeşlerimizle değil, tüm renklere gönül vermiş kişilerle dostluk, kardeşlik bağları kurabilmek en büyük hayalimizdir. Geçen yıl en zor anlarda dost Karşıyaka tribünlerinin Altay'ın yanında yer almasını asla unutmayacağız. Bu duygularla da dostumuzun iyi, kötü gününde yanında olmaya özen göstereceğiz. Bu duygular içerisinde bizim bir hayalimiz oldu. Bir derbi karşılaşmasını geçmiş yıllarda olduğu gibi aynı tribünleri paylaşarak izleyebilmek. Türkiye'de bunu başarabilen kulüpler oldu. İzmir'de bunun öncülüğünü de bir gün dost Altay ve Karşıyaka tribünlerinin gerçekleştireceğine inanıyoruz. Hak edenin kazanacağı, kaybedenin kazananı alkışlayabileceği bir derbi izleyebilmek dileğiyle tüm İzmirli sporseverleri bugün oynanacak bu dostluk derbisine davet etmek istiyorum.