SKG’nın ‘Çalışabilir’ diye emekli etmediği için hayata küsen 77 yaşındaki Şevki Yıldırım’a çok ağır hatsa olduğu için evde bakım hizmeti verilmeye başlandı.
Babasının emekli olmaktan ümidini kestiğini belirten Mehmet Yıldırım “Aklımıza erdiremediğimiz bu iş nedeniyle her şeyin peşini bıraktık. Felçli babamız devletin bir kurumu tarafından ‘çalışabilir’ gerekçesi ile malulen emekli edilmezken, gerçeği gören diğer kurumlarca babam için evde bakım hizmeti veriliyor” dedi.
Felçli haliyle emeklilik işlemleri için oradan oraya taşınmaktan bıktığı için artık emeklilik için uğraşmadığını belirten Şevki Yıldırım, “Yaklaşık 12 yıl prim ödedim. Ancak çalışacak gücüm kalmayınca prim ödeyemedim. Felç olduğum için zaten yatalaktım. Almadık kapı bırakmadık. Devlet hastanelerinden rapor aldık kabul edilmedi. Ardından üniversite hastanesinden rapor aldık yine kabul etmediler. Ben bu halde nasıl çalışabilirim. SGK’nın bu tutumu nedeniyle her şeye küsmüştüm, ama evde bakım hizmeti nedeniyle biraz olsun küskünlüğüm gitti. Ancak beni bu halimle ‘çalışabilir’ diye emekli etmeyenler hakkımı helal etmiyorum” dedi.
Bilindiği gibi Koçarlı ilçesi’ne bağlı Mersinbeleni Köyü’nün 20 haneli Caferler Mahallesi’nde yaşayan Şevki Yıldırım, yaşlanınca ve hastalığında sorun yaşamamak için yıllar önce Tarım Bağ-Kur'u kaydı yaptırıp yaklaşık 12 yıl prim ödemişti. 7 yıl önce aniden rahatsızlanan Şevki Yıldırım hastaneye kaldırıldı. Felç olduğu anlaşılan yaşlı şahıs uzun süren tedavilere rağmen bir türlü iyileşemedi ve sağ tarafı tamamen tutmaz oldu. Yaklaşık 7 yıldır yataktan kalkamayan Şevki Yıldırım’a sonda takıldı. Durumu iyice kötüleşen yaşlı şahsın yakınları Şevki Yıldırım’ın iyileşmesinden ümidi kesince Bağ-Kur Aydın İl Müdürlüğü’ne malulen emeklilik müracaatında bulundu. Kurum, malulen emeklilik talebinde bulunduğu için hastaneden heyet raporu istendi. Bunun üzerine Yıldırım Ailesi Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nden heyet raporu alarak kuruma yeniden müracaatta bulundu. Kurum, bu hastaneden alınan heyet raporunu yeterli bulmayınca, Yıldırım Ailesi haftalar süren uğraş sonucu Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nden daha detaylı bir rapor daha alarak dilekçe ile ‘Malulen emeklilik talebini’ yineledi.
Çok zor durumda olan ve emekliliğini bekleyen yaşlı şahısa SGK’dan ‘Çalışma gücünüzü kaybetmediğinizden malulen emeklilik talebiniz reddedilmiştir” yazısı geldi. 77 yaşındaki Şevki Yıldırım “Bu cevapla ciğerim yandı. Ancak devlet daha sonra evde bakım hizmeti vermeye başladı. Hasta halimle bu işlere artık aklım ermez oldu. Devlete göre hem çalışabilirim, hem felçli ve yatalak olduğum için bakım hizmetine muhtacım” diye konuştu.