Birkaç gün önce Bakan Mehmet Şimşek, onaylanmış hesabından şu açıklamayı yaptı:
'Türkiye 2017 yılında muhtemelen OECD ortalamasının 3 katına yakın bir hızla büyüdü. Şimdi ikinci nesil yapısal reformlar ile büyümeyi sürdürülebilir kılma zamanı. Reformlar büyüme potansiyelimizi artıracak ve ülkemizi şoklara karşı daha dayanıklı hale getirecek.'
Güzellik saçan keyifli bir haber...
Hemen ardından, yolsuzluk ve emperyalizmle mücadele ettiğini belirten CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu ise şöyle dedi:
'Devasa cari açık ve bütçe açığı verildi... Gelir dağılımı adaleti iyice bozuldu... Enflasyon, faiz ve işsizlik çift haneli... OHAL baskısı dolayısıyla yabancı yatırımcı gelmediği gibi yerli kaçıyor... Ama olsun milli gelir hesap yöntemi değişikliğiyle dünya şampiyonuyuz!!!'
Aykut Erdoğdu, onaylanmış hesabında şunları yazmıştı:
'Türkiye'de ortalama bir vergi mükellefinin bakmakla yükümlü olduğu kişiler: 3,5 milyon Suriyeli göçmen, 6 milyon işsiz,16 milyon yoksul...
Ardından bazı isimleri saymış:
Tahmin ettiğiniz bazı isimleri atlayarak, diğer birkaçını aktarayım:
'Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Mehmet Cengiz, Nihat Özdemir, Ali Ağaoğlu...'

Seçimlerden önce söylenmişti...

Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere büyük müjde verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Çiftçilerimizin mazot maliyetlerinin yarısını biz ödemeye başlayacağız' dedi.
Erdoğan, Ziraat Bankası'ndan kredi kullandırılarak 300 başa kadar damızlık koyun ve yemini temin edeceklerini belirtti. Erdoğan, yetiştiricilere hayvan ve yem temini için yüzde 10 subvansiyonlu kredi sağlayacaklarını da açıkladı. Sosyal Devlet'in böyle olduğu AKP'liler tarafından ileri sürüldü. Konu ile ilgili çok yorum var...
Ağzımızın tadını bozmamak için bir başka güne bırakıyorum...

Yüzde 10 kredi...

Öte yandan; Ziraat Bankası aracılığıyla sığır yetiştiriciliğini geliştirmek, damızlık sayısını artırmak için yetiştiricilerimize hayvan ve yem temini için yüzde 10 subvansiyonlu kredi veriliyor. Yetiştiricimiz kredi borcunu ilk iki yılını geri ödemesiz yedi yılda bankaya ödüyor.
Belirtildiğine göre; Üreticilerimizin girdi teminlerini kolaylaştırıyor, ürünlere alım garantisi veriliyor.

At ve eşeklere kimlik geliyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca, at ve eşeklerin de aralarında olduğu tek tırnaklı hayvanların kimliklendirilmesi zorunlu hale getirildi. Kimlikleri bulunmayan tek tırnaklı hayvanların satış yerlerine girişine izin verilmeyecek.

13 bin milyoner Türkiye'yi terk etti

Yurt dışına beyin göçünün araştırılması için Meclis'e araştırma önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, son 3 yılda 13.000 milyonerin yurt dışına yerleştiğini söyledi. Bakan, bu rakamdan 12.000'inin son 2 yılda ülkeyi terk ettiğine dikkat çekti.

Bütçe fazlası dağıtılacak

Bütçesi fazla veren Singapur, 21 yaş ve üstü vatandaşlarına 100 ila 300 dolar prim ödeyecek.
Ülkede 2011 yılında da benzer bir uygulamaya gidilmişti. Singapur hükümeti, geçen yılki bütçesinin 9,6 milyar dolar fazla vermesi üzerine 21 yaş ve üstü vatandaşlarına prim ödeme kararı aldı. Buna göre, yıllık geliri 28 bin dolar olanlar 300, 28 bin ila 100 bin dolar olanlar 200, 100 bin dolardan fazla yıllık geliri olanlar ise 100 dolar prim alacak.
Birden fazla gayrimenkule sahip olanlara ise gelir durumuna bakılmaksızın 100 dolar prim ödenecek. Primlerin yıl sonunda ödeneceği ve devlete 700 milyon dolara mal olacağı belirtildi.

Kurak tarlalara havuz yaptılar

Milas'ta, atıl durumdaki pamuk tarlalarını değerlendiren köylüler, kurdukları toprak havuzlarda yıllık 9 bin ton çipura ve levrek üretiyor. Milas'a bağlı Ekinambarı, Avşar, Yaşyer, Savran, İçme köylerinde, pamuk tarlalarına havuz yaptıran köylüler, çipura ve levrek yetiştiriyor

İş başvurularında avantaj sağlayacak

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) ile yenibiriş.com ortaklığında hazırlanan 'İşe Hazırım' sertifika programı eğitimleri başladı. Türkiye'de ilk defa üniversite ve insan kaynakları şirketi işbirliği ile hayata geçen proje kapsamında, yeni mezun adayların etkili kariyer başlangıcı yapabilmeleri, iş hayatında daha etkin çalışabilmeleri, Türkiye'de ya da uluslararası kurum ve kuruluşlarda istihdam edilebilirliklerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

DİP EKSPRES

Açlığa mahkum edilmemeliler


CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 696 sayılı KHK ile kadroya geçmelerinin önü kapatılan eski hükümlü taşeron işçilerin kadroya alınması için Çalışma Bakanlığı'nın yeni düzenlemeyi acilen yapması gerektiğini belirtti. Milletvekili Purçu, hükümlülerin cezasını çektiklerini, taşeron olarak uzun süredir çalıştıklarını ancak 696 sayılı KHK ile kadroya geçmelerinin önünün kapatıldığını söyledi ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini belirtti.