Ülke genelinde 12 eyalete yayılan gösterilerde halk ayrıca yaklaşık 3 ay önce 2'nci kez Devlet Başkanı seçilen Dilma Rousseff'ın rüşvetçi poklitikacıları korumakla suçladı. Gösterilerin dalga dalga tüm ülkeye yayılması üzerine açıklama yapmak zorunda kalan Rousseff, halkı sağduyuya çağırırken şöyle dedi:

"Hatırlayın; çok yakın bir zamana kadar sokaklarda hükümet karşıtı eylemler yasak değildi. Edenler ise kendisini hapishanelerde buluyordu. Şimdi özgürce beni protesto ediyorsunuz ancak bu gösterilerin barışçıl olmasına dikkat edin."

Devlet Başkanı Dilma Rousseff Brezilya'da 1964-85 tarihlerinde askeri bir darbe ile işbaşına geldikten sonra yönetimi ele geçiren generaller tarafından gösterilere karıştığı gerekçesi ile tutuklanmış ve hapishalenerde işkence görmüştü. Rousseff devlet başkanı seçilmeden önce kamuya ait petrol şirketi Petrobras'ın başkanlığını yapıyordu. Brezilya basını Rousseff'in 2003 ile 2010 yılları arasındaki devlet başkanlığı sırasında Petrobras'ta yolsuzlukların yapılmasına göz yumarak ihalelerde yandaşlarına haksız kazançlar sağladığını belirtiyor. Yargıya düşen bu iddalar sonucunda Yüksek Mahkeme, geçen hafta aralarında siyasetçiler ve işadamlarının bulunduğu 54 kişi hakkında yolsuzluk yaptıkları gerekçesi ile soruşturma açmıştı.