Irak’ın Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Sadr kentinde sabaha karşı yerel saatle 05:00 sıralarında yüzleri maskeli ve üniformalı kişilerce Nurol inşaata bağlı bir şantiyeye kimliği belirsiz kişilerce baskın düzenlendi.

20’ye yakın araç ile şantiyeye gelen kişiler, şantiyenin güvenlik görevlilerini bağlayarak etkisiz hale getirdi. Şantiyede bulunan 18 kişiyi ise kaçırdı.

Nurol İnşaat’tan yapılan açıklamada 3’ü mühendis, 14 işçi, 1 muhasebeci toplam 18 kişinin kaçırıldığı açıklandı. İşçiler Sadr’a yapılacak olan stadyumu da kapsayan bir spor kompleksinin inşaatı için Irak’ta bulunuyordu.

IRAK İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 16 KİŞİ

Irak İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Bağdat'ın doğusunda yer alan El Habibiye semtinde 16 Türk İşçisinin kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldığı duyuruldu. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Albay Saad Maan basına yaptığı açıklamada 16 Türk İşçisinin Bağdat El Habibiye semtinden sabahın erken saatlerinde kaçırıldıklarını belirtti. Sözcü ayrıca kaçırılan işçilerin başkentin El Sadır bölgesinde bir stadyum inşaatında çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz yıl Musul'da 46 Türk terör örgütü IŞİD tarafından kaçırılmış ancak hiç bir eziyet görmeden 3 ay sonra serbest bırakılmışlardı.