Atatürk Havalimanı'ndan havalanan Türk Hava Yolları'na ait uçak, Katmandu Havalimanı'na inişte pistten çıktı. 223 yolcusu bulunan uçakta, pistten çıkma sonucu bir kişinin yaralandığı öğrenildi. Uçaktan bulunan diğer yolcular ise sorunsuz tahliye edildi.

Türk Hava Yolları'nın Airbus A330 tipi TC-JOC kuyruk tescilli TK-726 sefer sayılı İstanbul-Katmandu seferini yapan yolcu uçağı, dün akşam saat 20.25 sıralarında 223 yolcusuyla Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. THY uçağı Katmandu Havalimanı'na inişinden kısa bir süre sonra pistten çıktı. Kazada bir yolcu hafif yaralanarak hastaneye sevk edilirken, uçakta bulunan diğer yolcular uçaktan tahliye edilip terminale alındı.

Konuyla ilgili olarak Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç resmi twitter adresinden yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yolcularımız ve uçuş ekibimiz güvenli bir şekilde tahliye edilerek terminale alınmıştır. Olayda bir yolcumuz hafif yaralanmış hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Uçağın bulunduğu bölgeden çekilmesi için gerekli tedbirler alınmış ve çalışma başlamıştır. Olayın nasıl geldiği yapılacak teknik incelemenin ardından belirlenecektir."