Dünya Sağlık Örgütü Yönetim Kurulu üyesi Margaret Chan, Cenevre'de yapılan 'intihar' konulu konferensta konuştu. Chan, yaptığı konuşmada her 40 saniyede bir kişinin intihar ettiğini açıkladı. Chan, dünyanın intihara karşı çalışmalar yapması gerektiğini belirterek, "İntihar vakaların önlenmesi gerekiyor. Bunun için dünya ülkeleri daha ciddi çalışmalar yürütmeliler. En çok intihar olayları Güney Amerika’nın kuzey kıyısında yer alan 860 bin nüfuslu Guyana'da yaşanıyor. İntihar teşebbüsünde bulunan veya intihar edenlerin oranı Guyana’da yüzde 44,2 oranında. Bunu Kuzey Kore yüzde 38,5, Güney Kore yüzde 28,9, Sri Lanka ve Litvanya yüzde 28 oranıyla takip ediyor. İntihar nedenlerinin başında ayrımcılık, dışlanma, fakirlik ve bunalım geliyor." dedi.

Chan, Avrupa ülkeleri arasında intihar olaylarının en çok Fransa'da yaşandığını söyledi. Fransa'da her gün ortalama 28 kişinin, yılda ise 10 bin 500 kişinin intihar ettiğini belirten Chan, Fransa'da trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısının intihar edenlerin sayısının 3'te biri olduğunu açıkladı.

Fransa’da intihara teşebbüs edenlerin sayısı ise yılda 220 bin civarında. Dünya intihar vakalarında yaşları 15-29 olan genç nesil ikinci sırada yer alırken, yaşlılarda intihar vakaları ilk sırada yer alıyor. İntiharların önlenmesi için ülkelerin medya aracılığıyla halkın bilgilendirilmesi öneriliyor.