Çin’in güneybatısındaki Chongqing bölgesinde arıcılık yaparak geçinen She Ping adlı 34 yaşındaki arıcı daha fazla bal satmak için Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri ve bir grup fotoğrafçı eşliğinde toplam ağırlığı 45 kilo olan yaklaşık 460 bin arıyı yarı çıplak vücuduna sardırdı.

460 BİN ARIYI NASIL BİR ARAYA GETİRDİLER?

Bu işlem için ilk önce bir ‘kraliçe (ana) arı’ She Ping’in vücuduna konuldu. Ardından peteklerle getirilen arılar kraliçe arının olduğu vücudu sarmaya başladılar.

She gösteriden sonra "Dürüst olmak gerekirse çok endişelendim ama bunu ballarımı tanıtmak için yapmam lazım" dedi.

Çin’in Chongqing bölgesi özellikle arıcılıkla bilinen ve en çok bal üreten yerel bölgelerden birisi.

2009 yılında Çin’in kuzeybatısında arıcılık yapan bir çift düğünlerinde arılardan oluşan kıyafetleriyle evlenmişlerdi. Çin arıcılık konusunda farklı fikirlerle sürekli adından bahsettiriyor.



BU ŞOV İÇİN UZUN SÜRE BANYO YAPMADIM!

She Ping 40 dakikalık şov boyunca 20’den fazla kez arılar tarafından sokulduğunu ancak acıdan bile olsa kımıldamaya cesaret edemediğini söyledi.

Gösteri öncesi hazırlıkların en önemlilerinden birisinin de banyo yapmamak olduğunu söyleyen She, "Ana hazırlık kurallarından birisi banyo yapmaktan kaçınmaktır. Özellikle sabun vücuda hiç sürülmemeli çünkü sabun arıları heyecanlandırabiliyor" dedi.

Çin dünyanın en büyük bal üreticilerinden birisi. Ancak bir çok ülkede sahte bal ihracatı sebebiyle Çin’den bal alımı yasaklandı.