Rachel Beckwith küçük yaşına rağmen insanlara ve doğaya karşı oldukça duyarlı bir çocuktu. Henüz 6 yaşındayken kanserli çocuklara peruk yapılması için saçlarının tamamını keserek bağışlamıştı. Küçük kız 8 yaşındayken dinlediği yardım derneği yetkilisi Scott Harrison’ın sözlerinden çok etkilendi. Harrison, Afrika’daki çocukların temiz içme sularının olmadığından ve yardımlar sayesinde oralara içme suyunun ulaştırılabileceğinden söz ediyordu.

‘Hediye istemem, bağış yapın’


Küçük kız oradaki çocuklara yardım etme kararı aldı, annesinin desteğiyle online bir bağış sayfası oluşturdu. Akrabalarına ve ailesine 9’uncu yaş günü için hediye istemediğini, bunun yerine başlattığı yardım kampanyası için bağışta bulunmalarını söyledi. Hedefi 300 dolara ulaşarak Etiyopya’da 15 kişi için temiz su çesmesi yaptırmaktı. Küçük kız doğum gününe kadar ancak 220 dolar biriktirebildi.

Trafik kazasında trajik son

Doğum gününden bir ay sonra ise annesi ve ablasıyla bindiği araçlarının Washigton’da 12’den fazla aracın karıştığı zincirleme bir trafik kazasında ağır yaralandı. Rachel, kaldırıldığı hastanede 23 Temmuz 2011’de yaşam mücadalesini kaybetti. Rachel’ın annesi kızının anısına kampanyaya devam etti ve küçük kızın hikayesini öğrenen 32 bin kişi, toplam 1.26 milyon dolar bağış yaptı.

Anne alkışlarla karşılandı

Bu sayede Etiyopya’da 100’den fazla köydeki 60 bin insana temiz içme suyu ulaştırıldı. Anne Samantha, küçük meleğin ölümünün 1’inci yılında kızının yardım ettiği insanlarla tanışmak için Etiyopya’ya gitti. Gittiği köylerde alkışlarla karşılanan anne, Rachel’a ithaf edilmiş çeşmelerin bulunduğu alanları gezdi. “Teşekkürler Rachel” ve “Su Hayattır” yazılı pankartlar taşıyan köylülerin “Rachel Parkı” adı verdikleri parka anne Samantha da bir ağaç dikti. (Vatan)