Birleşmiş Milletler'in (BM) yayınladığı 'Dünyadaki Gıda Güvencesizliğinin Durumu' (SOFI 2014) raporuna göre 805 milyon insan kronik şekilde yetersiz beslenme sorunuyla karşı karşıya.

Rapora göre, son on yılda açlık çeken nüfusta 100 milyon, 1990-90 yıllarından beri ise 200 milyonluk düşüş gözlendi. Rapora göre, 'Binyıl Kalkınma Hedeflerinden biri; 2015'te açlık çeken nüfusun oranının yarı yarıya azaltılması' projesi başarılabilir. Şu ana kadar 63 gelişmekte olan ülke bu hedeflere ulaştı ve 6'sının daha 2015'te ulaşması bekleniyor.

FAO, WFP ve IFAD'ın genel direktörleri José Graziano da Silva, Kanayo F. Nwanze ve Ertharin Cousin raporun önsözüne şunları yazdı:

"Bu, açlığa karşı verdiğimiz savaşta galip gelebileceğimizin ve uluslararası toplumun yardımıyla ülkeleri ilerleme kaydetmeleri için teşvik etmemiz gerektiğinin bir kanıtı. Giderek artan, tatmin edici ve sürdürülebilir şekilde açlığı azaltmak ancak siyasi kararlılıkla mümkün gözükmektedir. Bu hedefe ülkelere özgü zorluklar göz önüne alınarak, farklı politika seçenekleri, geniş katılım ve deneyimlerden çıkarılmış derslerden oluşan bir anlayışla varılabilir."

Sahra altı Afrika'da 4 kişiden birinin hala kronik açlık çektiği vurgulanan raporda, dünyanın en yoğun nüfuslu bölgesi Asya'nın ise 526 milyon aç insanı barındırdığı kaydedildi.