ABD'nin Teksas eyaletinde düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi. Hz. Muhammed konulu yarışmayı hedef alan iki saldırgan, salonun dışındaki otomobilden güvenlik güçlerine ateş açmıştı. Saldırıda iki saldırgan öldürülmüş ve bir güvenlik görevlisi de yaralanmıştı. IŞİD, bu saldırı ile ilk defa ABD'deki bir olayı üstlenmiş oldu.

ABD'yi sarsan silahlı saldırıda, Pazar günü etkinliğin yapıldığı salonun dışındaki bir otomobilin içinden iki saldırgan güvenlik güçlerine ateş açmıştı. Çıkan çatışmada Elton Simpson (31) ve Nadir Soofi (35) isimli saldırganlar ölürken, bir güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralanmıştı.

FBI, Arizona eyaletinin Phoenix kentindeki bir dairede birlikte yaşayan saldırganlardan Simpson'ın daha önce terör şüphesiyle soruşturulduğunu açıklamıştı. Reuters, Simpson'ın 2006'dan beri federal ajanlarca izlendiğini ve 2011'de Somali'ye giderek cihada katılmak istediğini FBI'dan gizlediği için hüküm giydiğini bildirdi.

IŞİD'in resmi radyo kanalında yayınlanan ses kaydında, "Halifemizin iki askeri Garland bölgesindeki bir sergiye saldırı düzenledi. Burada Hz. Muhammed'in olumsuz resimleri sergileniyordu" denildi. Söz konusu ses kaydında, "Amerika'ya bundan sonra olacakların çok daha büyük ve daha acı olacağını söylüyoruz. İslam Devleti askerlerinin korkunç şeyler yapacaklarını göreceksiniz" ifadesi kullanıldı.

Saldırıya hedef olan etkinliğe İslam karşıtı düşünceleriyle tanınan Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders de katılmış ve bir konuşma yapmıştı.