ABD'de ilginç bir olay yaşandı. 37 yaşında olduğu öğrenilen Lucas Hinch, sürekli kendisine sorun çıkartan bilgisayarına daha fazla dayanamadı ve ona 8 el ateş etti. Olay silah sesini duyanların polise haber vermesiyle ortaya çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, Hinch'i önce gözaltına aldı, sonra serbest bıraktı. Olay ABD basınında geniş yer buldu. İddiaya göre olay karakol tutanağına da "Adam bilgisayarını öldürdü" olarak geçti.

Olay Colorado Springs kentinde meydana geldi. New York Daily News'in haberine göre; 37 yaşındaki Hinch, bilgisayarının kasasına tam sekiz el ateş etti.

Polis Departmanı'ndan yapılan açıklamada, Hinch'in birkaç aydır bilgisayarıyla sorun yaşadığı belirtildi.

Yerel bir gazete, bilgisayarını yeniden başlatmak isteyen Hinch'in Ctrl+Alt+Delete tuş kombinasyonunun çalışmaması üzerine sinirlendiğini sayfalarına taşıdı.

Polisten yapılan açıklamada, Hinch'in uğraşmaktan bıktığı bilgisayarını arka sokağa götürdüğü ve kasanın üzerine kurşun yağdırdığı bilgisi yer aldı.

Polisin, olay yerine silah seslerini duyan bir komşunun ihbarıyla geldiği öğrenilirken, kısa süre gözaltında tutulan Hinch, daha sonra serbest bırakıldı.

Trajikomik olay, karakol tutanağına "Adam bilgisayarını öldürdü" şeklinde geçti. Hinch ise şehir sınırları içinde silah ateş etmek iddiasıyla suçlanıyor.