Çin'de ilginç bir olay yaşandı. Ülkedeki üç siyasetçinin apartmanda Sibirya kaplanı beslediği ortaya çıktı. Olay ise apartmanda bulunan bir yavru kaplanın, havai fişekten ürküp 11. kattan atlamasıyla ortaya çıktı. Olayın ortaya çıkması sonucu ise üç üye de istifa etti ve para cezası aldı.

AFP’de yer alan habere göre; doğu şehirlerinden Pingdu’da yaşanan tuhaf olay, Çin'in yeni yıl kutlamaları sırasında atılan havai fişeklerden ürken yavru kaplanın bir apartmanın 11’inci katından atlaması üzerine başlatılan soruşturma neticesinde anlaşıldı.

Soruşturma sonucu yedi aylık kaplanın Çin Komünist Parti’nin belediye meclisi üyesi Yang Wenzheng tarafından beslendiği ortaya çıkarıldı.

Meclis üyesi bir arkadaşıyla Yang, iki hayvanı, kaplanların sekizinin sahibi olan ve beslemenin çok maliyetli (günlük toplam 670 TL) olduğunu düşünen üçüncü bir üyeden aldı.

Tuhaf olayın medyada yer alması üzerine üç üye de partiden istifa ettirildi ve her birine yerleşim alanında izinsiz kaplan beslemekten 3 bin yuan (yaklaşık 1250 TL ) para cezası kesildi.

Kaplan eti ve kemiklerinin geleneksel Çin tıbbında çok şifalı olduğuna inanılıyor ve kaplan beslemek kârlı olabiliyor.