Çin medyasına göre, ülkenin doğusundaki Shandong eyaletinin Jinan şehrindeki Aima adlı kadın doğum hastanesi, birkaç annenin, kocalarından az sempati gördükleri gerekçesiyle yaptığı şikâyeti dikkate aldı. Bu hastane, haftada iki kez olmak üzere babalara, eşlerinin doğum sırasında çektikleri ağrı ve sancıları hissetme seansı başlattı. Şu ana kadar da yüz kişinin başvurduğu belirtildi.

Başvuranların çoğunun baba olduğu ancak, bunların arasında heyecan arayan gönüllüler olduğu da ifade edildi.
Hemşire, doğum ağrısını duyacak adayların karınlarının üzerine cihaza takılı ped yerleştiriyor. Sonrasında ise elektrik şoku verilerek ağrının hissedilmesi sağlanıyor. Hemşire önce yavaş yavaş verdiği elektrik şokunun derecesini 10’a kadar yükseltiyor ve bu seans 5 dakika sürüyor.

Bunları deneyenler bir Çinli baba adayı, ‘’ kalbin ve ciğerlerimin parçalanmış olduğu hissine vardım’’ derken, bir diğeri de bu deneyimin kocaların eşlerini daha çok sevmesi ve ilgi göstermesine neden olduğunu savundu. Bazılarının ise birinci dakikada deneyime son verdiği de belirtildi. Hastane yetkilileri de ağrıyı deneyenlerin, eşlerinin ve annelerinin çektikleri ağrıları daha iyi anladığı ve doğumun ardından eşlerini daha çok sevip, ilgi gösterdiklerini savunuyor.