Mısırlı çift, beş aylık küçük bebekleriyle birlikte geçtiğimiz Cuma günü Birleşik Arap Emirlikleri'nin Şarjah Havalaanı'na ulaştı.

Yetkililer, vizeleri ve pasaportları olan çiftin beş aylık çocukları için de aynı belgeleri temin etmeleri gerektiğini belirtti.

Ancak Cuma günü olması nedeniyle havaalanındaki göçmen bürosu kapalı olduğu için Mısırlı çifte Pazar gününe kadar beklemeleri söylendi.

Mısırlı ebeveyn ise "işleri çabuklaştırmak" için görevli memurların mesailerinin sona ermesini bekledi. Yeni vardiyada kendilerini tanıyan bir görevli olmamasını fırsat bilip, çocuklarını valize koyup havalimanından çıkmak istediler. Ancak X-ray cihazında çantada bebek olduğunu fark eden güvenlik görevlileri önce büyük bir şaşkınlık yaşadı, ardından da çifti gözaltına aldı.

YARGILANACAKLAR

Birleşik Arap Emirlikleri polisinin açıklamasına göre, Mısırlı çift, çocuklarının hayatını tehlikeye attıkları gerekçesiyle yargılanacak.

Gulf News'e konuşan bir polis yetkilisi, "X-ray cihazı insanlar için oldukça tehlikeli ve yoğun radyasyon yayıyor" dedi.

Daha önce bu ülkeye yasa dışı yollarla girdiği öğrenilen çiftin, bebeklerini pasaport ve vizesi olmadan nasıl uçağa bindirdikleri ise merak konusu. (Hürriyet)