Turnuvanın favori takımları arasında yer alırken yarı finale kadar yükselmeyi başaran ancak Almanya karşısında verdiği sınavla adeta tüm karizmasını yitiren Brezilya Milil Takımı, altıncı kez dünya şampiyonu olma hayaline veda ederek artık üçüncülük için mücadele verecek.

Maç esnasında arka arkaya gelen gollerle şaşkına uğrayan seyirciler hayal kırıklığı yaşarken maç sonunda oyuncular gibi birçok taraftar da gözyaşlarına hakim olamadı. Meydanlarda kutlama hazırlığı yapanların çoğu ikinci yarıyı izlemeden evlerinin yolunu tuttu. Brezilya sokaklarındaki coşkulu atmosfer, yerini üzüntü ve hayalkırıklığına bıraktı. Bununla birlikte maç sonrası üzülmek yerine yarı finale çıkmış olmayı yeterli bulup eğlenmeye devam edenler de vardı.

Maç spikerleri naklen anlatım esnasında sakinliklerini koruyamadı. Yorumcular, iyi bir sistem ortaya koyamadığı ve yanlış futbolcuları oynattığı gerekçesiyle teknik direktör Felipe Scolari’yi eleştiri yağmuruna tuttu.

Kendi evinde aldıkları tarihi yenilginin ardından mikrofon uzatılan Brezilyalı futbolcuların yoğun duygusal hali ekranlara yansıdı. Teknik adam Scolari, basına yaptığı ilk açıklamada tüm sorumluluğu üzerine aldı. Karşılaşma hakkında "Hayatımın en kötü maçıydı" ifadesini kullanan teknik adam, ilk golden sonra takımın panikleyerek dağıldığını ve adeta sahadan silindiğini ifade etti. Almanya’nın başarılı oyununa da dikkat çeken Brezilyalı hoca, "Altı-yedi dakika içinde maçın kaderini belirleyen üç ya da dört fantastik gol atmayı başaran güçlü bir ekibe karşı mücadele verdik ve kaybettik" dedi. Oyuncu ve taktik seçimi ile ilgili tüm sorumluluğun kendinde olduğunu ifade eden Scolari, taktik hatası yapıldığını kabul etti.

Maç sonrası duyduğu üzüntüyü Twitter hesabından dile getiren Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff ise attığı ilk twitte, "Tüm Brezilyalılar gibi aldığımız yenilgiden çok üzgünüm" dedi. Ardından attığı twitlerde bu durumun herşeyin sonu olmadığına vurgu yapan Rousseff, "Brezilya, ayağa kalk, tozunu silk ve yeniden yükseklere çık" diyerek oyuncu ve taraftarlara iyimserlik mesajı verdi.

Eleştirmenler, birçok yıldız oyuncuyu kadrosunda bulunduran Brezilya’da tüm umutların Neymar’a bağlandığını ve bu sebeple takımdan iyi bir performans alınamadığını düşünüyor. Maç esnasında defans sistemindeki boşluk ve forvet oyuncularının zayıflığı dikkat çekerken alınan yenilgiden dolayı Felipe Scolari’nin ilerleyen zamanda hocalık görevinden istifa etmesi bekleniyor.