1999 yılından bu yana yayımlanan listede bu yıl Putin'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ABD Başkanı Barack Obama'dan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e, Almanya Başbakanı Angela Merkel'den ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e kadar birçok siyasetçi yer aldı.

Ünlü Aktör Leonardo Di Caprio, dünya rekoru sahibi Atlet Usain Bolt, IMF Başkanı Christian Lagarde, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ve Apple CEO'su Ti Cook listenin dikkat çeken diğer isimleri oldu.

ORTADAKİ ADAM!

TIME dergisinin internet sitesinde açıklanan listede Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında Time dergisi Dış Haberler yazarı Ian Bremmer'ın "Ortadaki Adam" başlıklı yazısına yer verildi.

Bremmer'ın Erdoğan'ın neden dünyanın en etkili 100 kişisinden birisi olduğunu açıkladığı portre yazısında şu ifadelere yer verildi:

ERDOĞAN DUYGUSAL BİR KİŞİ

"Recep Tayyip Erdoğan olağanüstü bir lider. Ülkesini, daha önce siyasi ve ekonomik olarak hiç yer almamış milyonları güçlendirerek olumlu yönde değiştirdi. (Erdoğan) Aynı zamanda güç isteği Türkiye'de ifade özgürlüğünü tehlikeye sokan, sürekli kendinden söz eden duygusal bir kişi.

EN ÖNEMLİ JEOPOLİTİK NOKTADA BULUNUYOR

Suriye'deki savaş ile mülteci krizi arasında, muhtemelen dünyada şu anda en önemli jeopolitik noktada bulunuyor. Bu onu önemli ve tehlikeli bir Batı müttefiki kılıyor.

İKİ KONUDA MÜTTEFİKLERİNİ MEMNUN EDECEK GİBİ DEĞİL

Washington'ın güçlü bir NATO partnerine ihtiyacı var. Avrupa, onun mülteci akışını kontrol altına almasına ihtiyaç duyuyor. Erdoğan'ın bu iki konuda müttefiklerini memnun etmesi pek olası görünmüyor.