Panama'nın başkenti ve en fazla nüfuslu kenti olan Panama City'e 1 Şubat 2016 tarihi itibariyle günlük seferlerine başlayacaklarını belirten Emirates Havayolları ve Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed Bin Sayid El Maktum tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Panama City, Orta Amerika'daki ilk uçuş noktamız olarak Dubai'deki küresel merkezimizden veya bu merkezimiz üzerinden Orta Amerika'daki destinasyonlara seyahat eden yolcularımız için oldukça konforlu bir seçenek sağlayacak. Dünyanın bu en uzun aktarmasız uçuşunda, yolculara günlük, First Class hizmet sunan tek ticari havayolu olmaktan da memnuniyet duyuyoruz.”

Panama Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı, Isabel Saint Malo de Alvarado konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  "Panama için kalkınma ve refah yaratma odaklı diplomatik çabaların sonuç verdiğini görmek memnun edici. Hem Panama hem de Latin Amerika'ya harika bir sinerji getirecek güçlü ve heyecan verici Orta Doğu bölgesine bu doğrudan bağlantıyla Panama için yeni kapılar açılacak" dedi.

Duba-Panama seferleri, First Class'ta 8, Business Class'ta 42 ve Economy Class'ta 216 olmak üzere toplam 266 koltuk kapasiteli ve 15 tona kadar kargo taşıyabilen Boeing 777-200LR ile yapılacak. Panama şehri seferleri Tocumen Uluslararası Havaalanı (PTY) üzerinden gerçekleşecek.

Emirates'in 1 Şubat 2016’da başlayacak EK251 sefer sayılı uçuşu, her gün Dubai'den sabah saat 08:05'te kalkacak ve Panama City'e akşamüstü 16:40'ta inecek. Dönüş uçuşu EK252 ise Panama City'den gece 22:10'da kalkacak ve ertesi gece 22:55'te.