Los Angeles merkezli Gerontoloji Araştırma Grubu üst düzey danışmanı Robert Young yaptığı açıklamada, Jones'un yaklaşık üç yıldır kaldığı huzurevinde, Perşembe gecesi hayata gözlerini yumduğunu aktardı. Young, son 10 gündür Jones'un hasta olduğuna dikkat çekti.

Jones 1899 yılında Alabama eyaletinin Montgomery kentindeki küçük bir kasabada gözlerini dünyaya açmıştı. Ailedeki 11 kardeşten biri olan Jones, siyahi kızların gittiği özel bir okula kayıt yaptırmıştı. 1922'de okuldan mezun olduğunda ise bütün gününü tarlada çalışarak ailesine yardımcı olmak için geçiriyordu. Bir yıl sonra New Jersey eyaletinin kuzeyinde dadı olarak işe başlayan Jones'un çocukları çok sevdiği belirtiliyordu. Ancak Jones, sadece birkaç yıl evli kalabilmiş ve hiçbir çocuğu olmamıştı. Jones New York'a taşındığında ise genç Afrikalı Amerikalı kadınların üniversiteye gitmesi için bir burs fonunu başlatmak üzere çalışmıştı.

Geçen sene aile üyelerinden yapılan açıklamada, Jones'un sevgi dolu ve cömertliği sayesinde uzun bir ömür sürdüğü vurgulanmıştı.

Jones, geçen yıl Misao Okawa'nın 117 yaşında Jopanya'nın başkenti Tokyo'da ölmesinden sonra dünyanın en yaşlı insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti.