Suriye devlet televizyonunun haberine göre, Revda mahallesindeki binaya düzenlenen bombalı saldırıda Savunma Bakanı Raciha ile Esad'ın eniştesi Asıf Şevket öldü. Şevket'in patlamanın ardından kaldırıldığı hastanede öldüğü belirtildi.

Aynı zamanda Genelkurmay Başkan Yardımcısı olan Raciya, Esad'a en yakın Hıristiyan devlet adamıydı.

Savunma Bakan Yardımcısı olan Şevket ise bu görevi Eylül 2011'den beri yürütüyordu. Aynı zamanda Esad’ın ablası Büşra ile evli olan Şevket, 2009-2011 yılları arasında askeri istihbarat şefliği yapmıştı.

İÇİŞLERİ BAKANI AĞIR YARALI

Saldırıda İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim el Şar da ağır yaralandı. Bazı Arap kanalları el Şar'ın da hayatını kaybettiğini öne sürdü. Ancak bu iddia Suriye televizyonunca yalanlandı.

Hükümetten bazı önde gelen isimlerin de ağır yaralı olduğu ifade edildi.

LİVA EL İSLAM ÜSTLENDİ


Esad karşıtı Liva el İslam isimli grup, Facebook'tan yaptığı bir açıklamayla saldırıyı üstlendi.

Suriye resmi haber kanalları, intihar saldırganının, Esad'ın yakın çevresindekilerden birinin koruması olduğunu bildirdi.

ŞAM VOLKANI VE SURİYE DEPREMLERİ

Özgür Suriye Ordusu, dün ülke genelinde "Şam Volkanı" ve "Suriye Depremleri" adlı iki büyük operasyon başlattığını açıklamıştı.

Başkent Şam, hafta sonundan bu yana hükümet güçleriyle silahlı muhalifler arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyordu.

Esad'ın, Suriye'de olayların başladığı Mart 2011 tarihinden bu yana en büyük güvenlik tehdidiyle karşı karşıya olan Şam'ın kontrolünü kaybetmemek için İsrail sınırındaki birliklerini de başkente kaydırdığı iddia edilmişti.