Halep’in kırsal kesimleri büyük ölçüde muhaliflerin kontrolünde. Suriye ordusu ise Halep’in Selahaddin bölgesine yönelik operasyon gerçekleştirdi. Suriye ordusu helikopterlerin yanı sıra tank ve top atışları ile Selahaddin semtine yönelik bombardıman başlattı.

Muhaliflerin sosyal paylaşım sitelerine yükledikleri görüntülerde Suriye ordusunun Selahaddin’e gerçekleştirdiği bombardıman sonrasında şehirden kara dumanların yükseldiği görülüyor. Yoğun patlama ve silah seslerinin geldiği Selahaddin’in bazı bölgelerine Suriye ordusuna ait tanların girdiğine dikkat çekiliyor. Muhalif askerler ile yönetime bağlı ordu arasında yoğun çatışmaların yaşandığı Halep’te Selahaddin Semtine 10 adet tankın girdiği kaydediliyor.

Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Memun Gizzi de Suriye ordusunun Hama ve Şam'dan 100'den fazla tankın Halep'e doğru sevk edildiğini belirtmişti.

Halep, aynı zamanda Suriye ekonomi ve ticaret merkezi olarak biliniyor. Muhalifler ile ordu arasında şiddetli çatışmaların gerçekleştiği Halep'in düşmesi durumunda Esad rejiminin de büyük ölçüde düşmesi anlamına geleceği ifade ediliyor.