Gazze’nin güneyindeki Han Yunus şehrinin Huza bölgesinde şiddetli çatışmalar devam ederken, İsrail bölgeyi havadan ve tanklardan bombalamaya devam etti. Sağlık görevlileri çok sayıda ölü olduğunu açıklarken, ambulanslar hastanelere durmadan yaralı taşıdı.

Bu arada Mısır’da bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin İsrail ile Hamas arasında ateşkes sağlanması için yaptığı temaslar devam ediyor. ABD’li yetkililer, Kerry’nin telefonla Türk ve Katarlı mevkidaşları ile görüştüğünü bildirdi.

Katar’da bulunan Hamas lideri Halid Meşal ise dün yaptığı açıklamada, İsrail’in 8 yıllık Gazze ablukası kalkmadan çatışmaların durmayacağını söylemişti.

Öte yandan İsrail ordusu bugün Gazze’nin güneyindeki Han Yunus şehrinin vurmaya devam etti. Sağlık kaynakları Han Yunus’ta 51 Filistinlinin öldüğünü, çoğunluğunun ise geçtiğimiz salı gününde bu yana şiddetli çatışmaların yaşandığı Huza bölgesinde hayatının kaybettiğini ifade etti.

Gazze Sağlık Bakanlığı ise bölgedeki siviller için uluslararası koruma çağrısı yaparak, evlerinden çıkan herkesin İsrail saldırısının hedefi olduğunu belirtti.

Günün ilk ışıklarında Cebaliye mülteci kampı sakinleri ise evlerin ve caminin yıkıldığı hava saldırısında yaşanan hasarı incelemek için toplandı. Faig Hüseyin, “Patlama çok güçlüydü ve ev ile camiyi yıktı. Saldırı F-16 uçakları ile yapıldı.” dedi.

Mülteci kapında yaşanan başka bir Filistinli ise “Bütün bölge mülteci kampı ve evler bir birine çok yakın ve herkes etkilendi. Biz hepimiz siviliz ve caminin de roket saldırıları ile bir ilgisi yok.” ifadelerini kullandı.

Merkezi Gazze’de olan Filistin İnsan Halkları Merkezi, İsrail saldırılarında ölenlerin yüzde 80’inin sivil olduğunu ve bunların da önemli bir kısmının çocuklar oluşturduğunu açıkladı.

İsrail Başbakanı Netanyahu ise can kayıplarını en az olması için çaba gösterdiklerini iddia ederek, Hamas’ı sivilleri “canlı kalkan” olarak kullanmakla suçladı.

Bu arada şimdiye kadarki çatışmalarda 32 İsrail askerinin öldüğü açıklandı. İsrail tarafından ayrıca 3 sivil ölürken, bunlardan birinin bir çiftlikte çalışan Tayland vatandaşı olduğu kaydedildi.