ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Marie Harf, Amerika'da son günlerde yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Harf'e Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in attığı "Hadi sarışın cevap versene. Come on blonde answer now" tweeti de soruldu. Harf soruya, "O sözlere yanıt verip, onurlandırmayı düşünmüyorum"

Marie Harf'e, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Baltimore'daki polis şiddeti için Twitter üzerinden "Hadi sarışın cevap versene. Come on blonde answer now" mesajına ilişkin yorumu soruldu.

Soruyu yanıtlamadan önce, ABD'de yaşanan olaylar ile ilgili olarak Başkan Barack Obama'nın çok içten açıklamalar yaptığını anlatan Harf, "Yüz yüze olduğumuz sorunlarla ilgili şeffaflık konusunda ABD, dünyanın tüm ülkelerinden daha açıktır ve gerekli araştırmaları yapar. Kimse ABD'nin, duruşunu sorgulamamalı" diye konuştu.

Harf, kendisine soruyu yönelten gazetecinin "Sizi kişisel olarak hedef alan ve çok saldırgan bir yaklaşım, yanıtlamanız için bir fırsat vermek istedim" sözlerini ise, "O sözlere yanıt verip, onurlandırmayı düşünmüyorum" (I really don’t think I’m going to dignify them with a response) karşılığını verdi.

ABD'de iki gün önce yaşanan olaylarda siyahi genç Freddie Gray'in polis nezaretindeyken ölmesi üzerine gencin cenaze töreni sonrası Baltimore kentinde halk sokaklara dökülmüştü. Protestocular ile polis arasında yaşann şiddet olayları nedeniyle kentte olağanüstü hâl ilan edilerek geceleri sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlanmıştı.



Melih Gökçek Twitter hesabında Baltimore'da çekilen bu fotoğrafı paylaşarak Marie Harf'a "Hadi sarışın cevap versene" demişti.