Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO), Cenevre'de ilk kez 'Dünya İntihar Raporu'nu açıkladı. Buna göre dünyada her yıl 800 binden fazla kişi intihar ediyor. Rapora göre intihar edenlerin yüzde 75'i düşük ve orta gelirli ülkelerde yaşıyor.

2012 yılında 100 bin nüfusa 20 intihar vakası düşen ülkeler olarak Burundi, Guyana, Kazakistan, Litvanya, Mozambik, Nepal, Kuzey Kore, Güney Kore, Sri Lanka, Surinam ve Tanzanya saptandı. Avrupa’da 100 bin nufüsta 11.4 intihar vakası saptanırken, Almanya’da ise bu oran 9 intihar vakası olarak belirlendi. Almanya’da intihar eden erkeklerin sayısının kadınlardan üç kat daha fazla olduğu bildirildi.

Akdeniz ülkelerinde intihar edenlerin oranlarının diğer bölgelere göre düşük olduğu belirlenen raporda, bu bölgede özellikle 15- 29 yaş arasında genç kadın ve erkekler ve 60 yaş civarındaki kadın ve erkeklerin intihar oranlarının yüksek olduğu vurgulandı.

15-29 yaş grubunda ölüm nedenlerinde intiharın ikinci sırayı aldığına dikkati çekilen raporda, "Devletler bu sağlık sorununa cesurca değinmelidir" denildi. Raporda, intiharlarda alkol ve uyuşturucunun büyük rol oynadığı vurgulandı. Ayrıca, umutsuzluk, kronik ağrılar ve hastalıklar da intihara sürükleyebiliyor.