İngiltere'nin Manchester şehrinde ABD'li şarkıcı Ariane Grande'nin konser verdiği 'Manchester Arena'da patlama yaşandı. Korkunç saldırıda 22 kişinin hayatını kaybettiği, 59 kişinin yaralandığı duyuruldu. İngiltere polisi saldırının bir erkek tarafından yapıldığını açıklarken teröristin saldırı sırasında öldüğünü bildirdi. İngiliz polisi, saldırganın tek başına mı yoksa bir örgüte bağlı olarak mı hareket ettiğinin araştırıldığını açıkladı.

İngiliz polisi, Manchester'daki konser alanında 22 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın bombalı intihar saldırısı sonucu meydana geldiğini ve ölenler arasında çocukların da olduğunu açıkladı.

Manchester polis müdürü Ian Hopkins, "Şu aşamada gece yapılan saldırının bir erkek saldırgan tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyoruz... Önceliğimiz tek başına mı yoksa örgütlü olarak mı yaptığını belirlemektir" dedi.

Hopkins, "Saldırganın konser alanında öldüğünü teyit edebilirim. Saldırganın taşıdığı ev yapımı patlayıcı cihazın infilak ettirmesi sonucu bu katliamı yaşadık" dedi.