Terör örgütü IŞİD'in katliamlarının sonu gelmiyor. IŞİD, Suriye'nin Hama kentinde çoğunlukla Alevilerin yaşadığı bir köyü basarak 44 kişiyi vahşice katletti. SOHR'un verdiği bilgiye göre, bazı insanlar kafası kesilerek, bazıları ise yakılarak öldürüldü. Kurbanlar arasında iki de çocuk bulunuyor.

Suriye’nin kuzeyindeki yenilgilerin ardından, Hama kentinin doğusuna yönelik saldırılarını artıran Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) Alevi ve İsmaili nüfusa sahip Mabuca köyünde korkunç bir katliama imza attı.

Muhalif çizgideki Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre önceki gün köye giren IŞİD militanları aralarında kadın ve çocukların da olduğu 37 kişiyi vahşice öldürdü. Suriye’nin resmi haber ajansı SANA ise ölü sayısının 44 olduğunu duyurdu. SOHR’a göre IŞİD militanları köye girdikten sonra insanlara ateş açtı, bazı insanların kafaları kesilirken, bazıları da yakıldı. Ordu operasyonuyla köyden çekilen IŞİD militanlarının kurbanları arasında en az iki çocuk da bulunuyor. Yerel kaynaklara göre, katledilen köylülerin arasında Alevi, İsmaili ve Sünniler bulunuyor. Öte yandan köyden kaçanlar, IŞİD militanlarının bazı sivilleri de kaçırdığını iddia etti.