IŞİD katliamlarına devam ediyor. Dün de rehin alınan Fransız dağcı kafası kesilerek öldürüldü. IŞİD, Cezayir'de rehin alınan 55 yaşındaki Fransız dağcı Hervé Gourdel'in kafasını keserek öldürdüğü videoyu yayınladı.

Fransa hükümetine kanlı mesaj adlı görüntülerde diz çökmüş vaziyette oturan 55 yaşındaki Herve Gourdel adlı Fransız rehine ve arkasında yüzleri maskeli 4 kişi görünüyor. Elindeki kağıttan yazılı mesajı okuyan maskeli terörist şunları söylüyor: 'İslam ve Müslümanlara karşı kin besleyen cani Fransa başka bir kılıkla üzerimize geliyor. Mali'de, ondan önce Cezayir'de Müslümanlara saldırmakla yetinmedi, yaktı, yıktı. Namusa dokundu ve kendi şeriatıyla İslam'a inananlarla savaştı, başörtüsünü yasakladı. Rezalet ve yolsuzluk yayıldı. Müslümanları öldürdü ve göç ettirdi ve bugün yeryüzünde Allah'ın şeriatının uygulanmasını ve dinin yayılmasına görmezden geldi ve terör bahanesiyle adamlarını topladı ve bu haçlı savaşa katıldı. Hilafet Devletimizi savunmak amacıyla ve elimizdeki bu köpeğin serbest bırakılması için Fransa'ya 24 saat süre verdik. İslam Devleti'ne karşı yürütülen askeri saldırıların durdurulmasını istedik ancak verdiğimiz süre doldu. Fransa halkı bilsin ki kanları başkanları için çok ucuzdur. Aynı zamanda Irak ile Şam'da çocuk ve kadınların kanlarını nasıl ucuz gördüyseniz, bunun cezası kanlarınızın daha ucuz olmasıdır.'

Videonun yayınlandığı dakikalarda Fransa Başbakanı Manuel Valls, milli mecliste Fransa'nın Irak'ta Fransa'nın yaptığı askeri müdahalelerin ne kadar haklı ve gerekli olduğunu dile getiriyordu.

Maskeli militan terör örgütü IŞİD'in halifesi El-Bağdadi'ye biat ediyor, ardından 4 militan birden Fransız vatandaşının başını keserek infazını gerçekleştiriyor.