Yeni Zelanda’daki Otago Üniversitesi’nde çalışan dünyaca ünlü zeka testleri uzmanı profesör James Flynn son çalışmasında, kadınların artık IQ testlerinde erkeklerden daha başarılı olduğu sonucuna vardı.

Flynn, geçtiğimiz yüzyılda yapılan IQ testlerinde kadınların hep erkeklerden 5 puan kadar daha düşük sonuçlar aldığını, ancak günümüzde bu farkın kapandığını, hatta kadınların öne geçtiğini belirtti.

Ünlü uzman, ABC News’e yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz 100 yılda, gelişmiş ülkelerde herkesin IQ’su ortalama 3’er puan yükseldi. Ancak kadınlardaki yükselme daha hızlı oldu. Bu modernleşmenin bir sonucu. Kadınlara modern ülkelerde erkeklerle eşit fırsat verildiğinde, sonuçlarda öne geçiyorlar” diye konuştu.

Flynn bu değişimlerin kadınların akademik ve profesyonel performanslarına da yansıyacağını ifade etti.
 
Flynn’in Avusturalya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Estonya ve Arjantin’de Raven Testi adı verilen standartlaştırılmış bir IQ testini kullanarak yürüttüğü araştırmanın sonuçları Eylül ayında yayımlanacak. Araştırmada her ülkeden 15 ile 18 yaşları arasındaki 500 kadın ve 500 erkeğin testlerinden elde edilen veriler kullanıldı. (ABC News)