İngiltere'nin Southampton kentindeki hastanede beynindeki tümör nedeniyle tedavi altında tutulan 5 yaşındaki Ashya King, anne ve babası tarafından hastaneden kaçırıldı.

Hastane yetkilileri küçük çocuğun ciddi bir beyin ameliyatı geçirdiğini ve tedavi gördüğünü söyledi. Yetkililer çocuğun konuşamadığını, yürüyemediğini ve hayati riskini bulunduğunu da açıkladı.

King ailesinin bir yakını Ashya'nın anne babasının çocukları için artık bir umut kalmadığı için kaçırdıklarını ileri sürdü. Katie Fletcher, Ashya'nın kaçırıldığı bölgedeki polis karakolu olan Hampshire Karakolu'nun Facebook sayfasına "Ben Ashya'nın annesinin arkadaşıyım, Brett ve Nahgemeh çocuklarına İngiltere'de artık hiçbir şey yapılamayacağını düşündükleri için onu yurt dışında tedavi etmek istiyor. Lütfen onları yargılamayın. Gerçekten iyi bir aile ve onların bunu oğullarına yardım etmek için yaptıklarına inanıyorum" diye yazdı.

İngiltere polisi Ashya'nın en son Southampton'dan Fransa'ya giden feribotta görüldüğünü ve büyük olasılıkla İspanya'da olduğunu tahmin ediyor.