İngiltere'nin heyecanla beklediği kraliyet bebeği dünyaya geldi. Cambridge Dükü William ile eşi Kate'in bir de kız çocukları oldu. Çiftin 2013 yılında da bir erkek çocukları olmuştu. İngiltere kraliyet bebeğinin ağırlığının 3 kilo 700 gram olduğu ve Türkiye saati ile 10.34'te dünyaya geldiği öğrenildi.

Çiftin resmi konutu Kensington Sarayı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, 3 kilo 700 gram ağırlığındaki bebeğin cinsiyetinin kız olduğu ve yerel saatle 08.34'te (TSİ: 10.34) dünyaya geldiği bildirildi.

Açıklamada, Prens William'ın da doğum sırasında eşinin yanında bulunduğu belirtilirken, anne ve bebeğin sağlıklı olduğu kaydedildi.

Kraliyet geleneğine göre doğum duyurusunun ayrıca, Kraliçe 2. Elizabeth'in resmi konutu olan Buckingham Sarayı'nın girişine asılarak, kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Kate, bu sabah yerel saatle 06.00'da Londra'daki St. Mary's Hastanesine götürülerek, doğuma alınmıştı. Kate'in hastaneye girişinin ardından çok sayıda basın mensubu hastane önünde bekleyişe geçmişti.

İngiltere Başbakanı David Cameron resmi Twitter adresinden doğumla ilgili, "Cambridge Dükü ve Düşesini, kızlarının doğumdan dolayı kutluyorum. Onlar adına çok mutluyum" diye yazdı.

Prens William ve Prens Harry de aynı hastanede doğmuştu.

Kraliyet bebeğinin doğum günü, cinsiyeti, ismi, hatta kilosu, saç ve göz rengiyle ilgili ülke genelinde bahis oyunları oynandı.

2011'de Westminster Katedrali'nde görkemli bir törenle evlenen Cambridge Dükü William ile eşi Kate'in ilk bebekleri 22 Temmuz 2013'te Londra'daki St. Mary's Hastanesi dünyaya gelmiş ve bebeğe "George Alexander Louis" ismi verilmişti.