Afganistan'da tüyleri diken diken eden bir olay meydana geldi. İddiaya göre zihinsel engelli olduğu öğrenilen 27 yaşındaki bir kadın, Şahi doh Şamşira camisinin önünde Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Bunun üzerine olayı göre kalabalık engelli kadını bir binanın tepesine çıkartarak aşağıya attı. Kalabalığın öfkesi bununla da bitmedi. Aşağıya düşerek hayatını kaybeden kadının cesedine benzin dökerek yaktılar. Polis ise sadece olayları izlemekle yetindi.

Afganistan Özgürlük Radyosu'nun haberine göre, zihinsel engelli olduğu belirtilen 27 yaşındaki Fehunde isimli kadın, Kabil'in en büyük camilerinden Şahi doh Şamşira'nın önünde Kur'an-ı Kerim'i yaktığı iddiasıyla kalabalık tarafından linç edildi.

Kalabalık daha sonra kadını bir çatıya çıkarıp aşağı attı. Ancak kalabalığın öfkesi bununla da bitmedi. Kadının cansız bedeni benzin dökülerek yakıldı. Kadından geriye kalanlar da Kabil Nehri'ne atıldı.

Linç sırasında kalabalığa müdahale etmeyen polis, olaydan sonra dört kişiyi gözaltına aldı.

İçişleri bakanlığı sözcüsü Sedik Sedikki, "talihsiz" olarak nitelediği olaya seyirci kalan polisler için de soruşturma başlatıldığını bildirdi.