Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin yankıları sürüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Rus uçağının düşürülmesinin ciddi sonuçları olacağını söyledi. Medvedev, Türkiye'nin uçağı düşürerek, komşuluk ilişkilerine zarar verdiğini belirtti. Türk şirketlerinin Rusya'dan pazar payı kaybedeceğini de belirten Medvedev, Türkiye-Rusya ortak projelerinin de sona erdirilebileceğini vurguladı. Öte yandan Interfax ajansının iddiasına göre de Rusya, Türk şirketlerinden yaptığı beyaz et ithalatını 1 Aralık'ta durduracak.

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Türkiye'nin Rusya'ya ait Su-24 savaş uçağını düşürmesinin ciddi sonuçları olacağını söyledi.

Rus uçağının düşürülmesinin Rusya ile NATO arasındaki ilişkilerinde  tehlikeli bir şiddetlenmeye neden olduğunu belirten Medvedev, sınırların korunması da dahil olmak üzere her hangi bir nedenin uçağın düşürülmesini haklı gösteremeyeceğini savundu.

"İlişkilerin onarılması zor olacak"

Rusya'nın Türkiye'de bir dizi yetkilinin IŞİD'den petrol ürünleri alımlarından doğrudan çıkarları olduğuna dair bilgi sahibi olduklarını ifade eden Medvedev, Ankara'nın uçağı düşürerek Rusya ile Türkiye arasındaki iyi komşuluk ilişkilerine zarar verdiğini ve bu hasarın giderilmesinin zor olacağını söyledi.
    
Su-24'ün düşürülmesinin bir dizi Türkiye-Rusya ortak projesinin sona erdirilmesine yol açabileceğini ifade eden Medvedev, Türk şirketlerinin Rusya'da pazar payı kaybedebilecekleri uyarısı yaptı.

"NATO'nun objektif davranmasını beklemiyoruz"

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, Türkiye'nin Rus Su-24 savaş uçağını düşürmesi sonrasında NATO'nun duruma objektif yaklaşmasını beklemediklerini, NATO'nun kesinlikle Türkiye'nin tarafını tutacağını söyledi.
    
Ryabov, "Güçlerimizi ve kaynaklarımızı bu tür öngörülmeyen saldırılara karşı korumak için bir dizi tedbiri uygulamaya koymamız önemli" diye konuştu.

Beyaz et alımını durduracak iddiası

Bu arada Interfax ajansında çıkan bir habere göre, Rusya Türk şirketlerinden beyaz et ithalatını 1 Aralık'ta durduracak.