Yunanistan'da 25 Ocak seçimlerinde milletvekili seçilemeyen eski içişleri bakanı Argiris Dinopulos internet üzerinden iş aramaya başladı. Dinopulos'un iş ilanında "politikada ve ekonomik kriz koşullarında 13 yıl deneyimli eski bakan iş arıyor" ifadesini kullanması dikkat çekti. Dinopulos, 1996 yılında, yanındaki birkaç kişiyle Kardak kayalıklarına Yunan bayrağı diken kişi olarak biliniyor.

Eski gazeteci Argiris Dinopulos, iş bulma sitesi 'devnetjobs.org'da "Argyrios Ntinopoulos" imzasıyla yayımladığı ilanda, "politikada ve ekonomik kriz koşullarında 13 yıl deneyimli eski bakan iş arıyor" ifadelerini kullandı.

Uzun biyografisinde, gazetecilikten politikaya geçmesinin nedenlerini anlatan ve Yunanistan dışında başka ülkelerde de çalışabileceğini belirten Dinopulos, vasıfları bölümünde kendisini "kriz yönetimi deneyimi olan ve anında zor kararlar alabilen kişi" olarak tanımladı.

Çeşitli Yunan basın-yayın organlarında savaş muhabirliği yapan ve bir dönem Vrilisia Belediye Başkanlığı görevinde de bulunan Dinopulos, 1996'da Kilimli adası belediye başkanı, bir din adamı ve birkaç ada sakini ile birlikte Kardak kayalıklarına Yunan bayrağı diken kişi olarak biliniyor.

Dinopulos, verdiği ilanın Yunan basınında geniş yer alması üzerine twitter hesabından yayımladığı mesajında, "Siyasette normal olarak olması gereken şey haber oldu. Yani seçilemeyen politikacının çalışması gerekir" diye yazdı. (AA)