Irak'ta Musul'u IŞİD'den temizleme operasyonları devam ediyor. Musul'da bulunan halk da bölgeden kaçmaya başladı. Savaştan kaçan halk, Irak ordusunun kontrolü altında bulunan Kayyare kasabasına ulaştı. Kaçan halk, geride bıraktıkları alevler ve toz bulutuna dönüp bakmak bile istemedi. Kaçanlar arasında kadınlar ve çocuklar çoğunluktaydı.  Öte yandan operasyonlar kapsamında güvenlik güçleri iki köyü ele geçirdi. Söz konusu iki köyün IŞİD'in direniş hattı olarak bilindiği öğrenildi. Ele geçirilen iki köye de Irak bayrağı asıldı.

İKİ KÖY ELE GEÇİRİLDİ

Irak'ta Musul'un IŞİD'den kurtarılması operasyonu çerçevesinde, güvenlik güçlerinin kentin güneyindeki El-Kayyare nahiyesine bağlı iki köyü ele geçirdiği bildirildi.

İçişlerine bağlı Federal Polis Şefi Yüzbaşı Ala el-Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak güvenlik güçleri, Kayyare nahiyesine bağlı El-Lezake ve El-Hud köylerini IŞİD'in elinden kurtardı ve bu bölgelerde Irak bayrağı dalgalandırıldı." dedi.

HALK IRAK ORDUSUNA YARDIMCI OLUYOR

Söz konusu iki köyün örgütün direniş hattı olarak bilindiğini ifade eden Hatib, bölge halkının IŞİD'e karşı direnmesinin Ordu birliklerinin işini kolaylaştırdığını söyledi.

Hatib, birliklerin belirlenen plana göre Musul kent merkezine doğru ilerlemeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, yaptığı açıklamayla Musul'u IŞİD'den kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.


KAÇIŞLAR BAŞLADI

Öte yandan IŞİD Musul'da halkın kent dışına çıkmasını engellemeye çalışırken, kaçmayı başaranlar için zorlu bir yolculuk başladı. Musul kent merkezinden kaçanlar, Irak Ordusunun kontrolü altındaki Kayyare kasabasına ulaştı.