İran'ın İngilizce yayın yapan televizyonu Press TV'nin internet sayfasında yer alan habere göre, Afganistan'ın batısındaki Farah bölgesinde bir anne, oğlunun intikamını almak için 25 Taliban militanını öldürdü, 5'ini de yaraladı.

OĞLUNUN İNTİKAMINI ALMAK İÇİN PEŞLERİNE DÜŞTÜ

Reza Gül isimli kadının polis oğlu, gözleri önünde Taliban militanları tarafından öldürüldü. Oğlunun intikamını almak için silaha sarılan Reza Gül, kızı ve damadıyla birlikte Taliban militanlarının peşine düştü. Farah bölgesinde Taliban militanlarıyla çatışmaya giren anne Reza Gül, 25 militanı öldürdü ve 5'ni de yaraladı.

25 Taliban militanının öldürüldüğü çatışmanın 7 saat sürdüğü belirtildi. Taliban, çatışmayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

'O ANNE SEMBOL OLACAK'

Olayla ilgili konuşan Afganistan İçişleri Bakanı sözcüsü Sadık Siddiki, oğlunun intikamını almak için silaha sarılan annenin, Taliban'a karşı verilen mücadelenin sembolu haline geleceğini söyledi.

ABD askerlerinin Afganistan'dan çekilme tarihi yaklaşırken, Taliban Afganistan güvenlik güçlerine saldırılarını arttırdı. Afganistan'ın batısındaki Fatah bölgesi, Taliban'ın en etkili olduğu yerlerden biri olarak biliniyor.