Geçtiğimiz günlerde üst üste saldırıya Fransa'da terör tedirginliği sürüyor. Bugün de Paris'te bulunan bir tren garı için bomba ihbarı yapıldı. Güvenlik güçleri garı boşaltıp önlem aldı.

Başkent Paris'teki Doğu Garı bugün erken saatlerde kapatıldı, yolcular hızla tahliye edildi. Fransız gazetesi Le Monde'da yer alan habere göre, polis garda şüpheli bir paket buldu bunun üzerine böyle bir önlem aldı. 20 Dakika adlı haber sitesine göre ise bu önlemin nedeni yapılan bir bomba ihbarı.

Son gelen bilgiler garın tekrar faaliyete geçtiği yönünde. Fransız polisi paris saldırganlarına yönelik operasyonlarına da ara vermiyor. Dün gece başlayan ve sabaha kadar üç bölgede devam eden operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların 9'u erkek 3'ü kız. Zanlıların Paris saldırganlarına lojistik destek verdiklerinden şüpheniliyor. Polis kaynaklarına göre, zanlılar saldırganlara silah ve araç temin etmiş olabilir. Fransız polisi şüphelilere, Kuaşi kardeşler ve Amedi Kulibali ile yaptıkları telefon görüşmeleri ve DNA izlerinden yola çıkarak ulaştı.