Wild Card dergisine konuşan Marlene Swart, "Kruger’de vahşi hayvan görmek için turlarken, parkın başka bölgesindeki arkadaşım telefonla aradı ve H3 bölgesinde aslanları gördüklerini ve acilen yanlarına gelmemizi söyledi. Çok uzak olmayan arkadaşımızın yönüne hareket etmişken yolumuzun üzerinde otomobilleri ve safari araçlarını park halinde görünce aslanı izliyorlar zannettik. Kalabalığa yaklaştığımızda otların üzerindeki piton gördüklerini söylediler. Etrafa bakarken dev yılan aniden bizim arabanın altına girdi. Uzun zaman beklesek de yılan arabanın altından çıkmadı. Etrafımızı saran turistlerin heyecanlı bakışları önünde kaputu açtığımızda yılanı motora sarılmış vaziyette bulduk." söyleriyle ilginç hiyakesini anlattı.

Yılandan kurtulmak için uygun yer aradıklarını ve meraklı konvoy eşliğinde 5 kilometre boyunca motorun üstündeki pitonla hareket ettiklerini söyleyen Marlene, ardından eşi Leon’un pitonu kuyruğundan tutarak dışarı çıkardığını ve yeşilliklere bıraktığını anlattı.

Bugünlerde kış mevsimini yaşayan Güney Afrika’da, soğuktan etkilenen yılanlar kırsal bölgelerde sık sık arabaların motoruna giriyor.