Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesiyle ilgili açıklama yaptı.

“Türkiye’den böyle bir hamle beklemiyorduk” diyen Putin, “Türkiye’yle sadece komşu değil aynı zamanda dosttuk” şeklinde konuştu.

S-400’leri konuşlandırmak zorunda kaldıklarını söyleyen Putin, “Pilotumuz öldürüldü bu kabul edilebilir bir şey değil” dedi.

Hollande da konuşmasında “şu anda tek amaç IŞİD ile mücadele olmalı” dedi.

PUTİN: TÜRKİYE'NİN SU-24 KONUSUNDA BELİRSİZ AÇIKLAMALAR YAPMASI ÜZÜCÜ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin trajediden kaçmak için ortak çalışmak yerine belirsiz açıklamalar yapmasından ve hatta özür dilememesinden dolayı üzüntü duyduğunu bildirdi.

Putin, Türkiye'nin Su-24'ü vururken uçağın Rus uçağı olduğunu bilmemesinin imkansız olduğunu çünkü uçağın üzerinde semboller olduğunu belirtti.

Putin, "İkincisi önceden de söyledim bir kez daha söylemek istiyorum; Amerika ile anlaşarak bizim hava kuvvetlerimizin nerede çalışacağını söylemiştik" dedi.

PUTİN: EĞER BU AMERİKAN UÇAĞI OLSAYDI VURUR MUYDUNUZ?

Putin, bu durumda Rusya'nın Türkiye'nin mevcut koalisyon üyesi olduğunu düşünmesinden ve orada Rus hava kuvvetlerinin çalıştığını bildiğinden yola çıktığını belirtti.

Putin, "Eğer bu Amerikan uçağı olsaydı Amerikan uçağını vurur muydunuz? Bunlar saçmalık. Ciddi, derin bir şekilde ele almak, bu olayın bir kez daha olmasını önlemek için çalışmak yerine belirsiz açıklamalar duyuyoruz. İşte bu yüzden bu bizim seçeneğimiz değil, bu Türkiye'nin seçeneği" dedi.

PUTİN: G20’DE SÖYLEDİM CANLI PETROL BORUSU VAR SABAH VE AKŞAM TÜRKİYE'YE GİDİYOR

"Petrol konusuna gelirsek, Türkiye'de Antalya'da G20 zirvesinde göstermiş ve herkesin önünde bu konudan bahsetmiştim, görüntüler pilotlarımız tarafından 5 bin kilometre yükseklikten çekildi. Petrol taşıyan otomobiller zincir halinde gidiyorlar ve görüntüden çıkıyorlar."

Putin bunun "Canlı petrol borusu" gibi göründüğünü söyledi.

Putin şu şekilde devam etti:

"Teröristler tarafından ele geçirilen Suriye topraklarından yapılan petrol sevkiyatından bahsediyoruz. Özellikle bu topraklardan oluyor, başka yerden değil. Bu araçların nereye gittiğini havadan görüyoruz. Onlar sabah ve akşam Türkiye'ye gidiyor."